Bandırma Müftülüğü geleceğin teminatı olan gençlerimizin milli ve manevi değerlerine bağlı medeniyet perspektifine sahip bir şekilde yetişmelerine katkı sunmak, gençlik çalışmalarına ivme kazandırmak ve gençlere aile sıcaklığında ortam sunabilmek için Bandırma'ya 3 adet Gençlik Merkezi açıyor.

Merkezde gençlere yönelik çeşitli faaliyetlerin gerçekleştirileceğini belirten Bandırma İlçe Müftüsü Abdülhamit Pehlivan, "Diyanet Gençlik Merkezlerinin gençleri Kötü alışkanlıklardan koruyacağına manevi olarak gençlere çok büyük değerler katacağına ve vatanına milletine hayırlı bir nesil yetiştirmek adına çok önemli ve değerli olduğuna inanıyorum"dedi.

“Bandırma öğrenci şehri, gençlerimizle ilgilenmemiz lazım”

Bandırma İlçe Müftüsü Abdulhamid Pehlivan, konu ile ilgili şu açıklamada bulundu; "Bandırma öğrenci şehri, gençlerimizle ilgilenmemiz lazım. 25 bin üniversite öğrencisi var ve bununla birlikte de liseli öğrencilerimiz de çok. İlçe Müftülüğü olarak gençlere yönelik faaliyetler yapmamız gerekiyor. Diyanet İşleri Başkanılığı'nın gençlik merkezi, kitap okuma salonu, genç ofis projelleri var. Bandırma İlçe Müftülüğü olarak Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Ulu Camiimiz'in alt kısmına gençlik merkezi ve aynı zamanda da kitap okuma salonu gibi bir yer açacağız.”

“Öğrencilerimizin hoşça zaman geçirebilmeleri için kafeterya yapacağız”

Pehlivan, “Öğrencilerimiz ders çalışmaya, teknolojik açıdan bilgisayar ile araştırmalar yapabilecekler. Aynı zamanda da hoşça zaman geçirebilmeleri için de kafeterya da yapacağız. Gençlerimize her saat hizmet edecek bir yer açacağız. Gençlik merkezi dediğimizde de sadece üniversite öğrencileri değil herkese hitap edecek bir yer olacaktır. İkinci yerimiz ise Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi'mizin içerisinde yer alacak "Genç Ofis" büromuz olacak. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi'mizin bir önce Rektörü Prof. Dr. Sülayman Özdemir ile protokol anlaşması imzaladık. 4 duvarı neredese kitaplık olacak. Bununla beraber üniversitemizde manevi danışmanlarımız var.  Üçüncü yerimiz ise Hazreti Mevlana Cami'nin müştemilatında olacak ve kaba inşatı bitmek üzere. Gençlerimize, halkımıza huzurlu bir ortam sunmak istiyoruz"ifadesinde bulundu.

HABER HABER MERKEZİ