Bandırma'da faaliyet gösteren Mülkü Bey İş Hanı'ndaki bir işletme sahibi olan Neziha Boğazkaya, şehirde sünnet giyim konusunda büyük bir eksiklik olduğunu fark etti ve bu ihtiyacı karşılamak üzere harekete geçti. Boğazkaya, Bandırmalı ailelerin sünnet giyimi için çevre illere gitmek zorunda kaldıklarını ve bunun ek maliyetler doğurduğunu belirtti.

Boğazkaya, Bandırmalıların ekonomik düşüncelerle düğün ve sünnet merasimlerini gerçekleştirmek istediklerini ve bu nedenle uygun seçenekler aradıklarını vurguladı. Bu amacı gerçekleştirmek için İzmir'deki kız kardeşinin atölyesinden destek alarak Bandırma'da bir sünnet giyim mağazası açacaklarını ifade etti. Boğazkaya, geniş bir ürün yelpazesi sunacakları mağazalarında sünnet kıyafetlerinin 3 bin ila 14 bin lira arasında değişen bütçe dostu fiyatlarla bulunacağını belirtti.

İşletme Sahibi Neziha Boğazkaya, "Bandırma'da sünnet giyim üzerine bir mağazanın olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu gördüm. Genellikle sünnet merasimlerini yapacak aileler Bursa, Çanakkale, İstanbul gibi çevre illere düğün alışverişi için gidiyorlar. Bende Bandırmalı olarak, halkımızın çevre illere giderek masraflarını katlamaması için Bandırma'nın eksiğini İzmir'de kız kardeşimin açtığı atölye sayesinde gideriyorum. Günümüzde artan enflasyon ve artan maliyetler nedeniyle vatandaşlarımız en uygun yollarla düğün merasimlerini gerçekleştirmek istiyorlar. Her geçen gün maliyetler artarak ilerliyor. Düğün salonlarının maliyeti en az 50 bin liradan başlarken düğün yapanlar bir çok şeyi ya ertelemek zorunda kalıyor yada ucuzunu bulmaya çalışıyorlar. Bizlerde düğün yapacak kişilerin ekonomilerine destek sağlamak amacıyla çok uygun sünnet kıyafetleri getirdik. 3 bin liradan başlayıp 14 bin liraya kadar her zevke hitap eden Sünnet kıyafetlerimiz var. Bandırmalı halkımızın çevre ilçelerden alacağı kıyafeti çok masraflı olacaktır. Satın almak istemeyen ailelerimize de kiralama usulü ile (2 bin liradan başlayan fiyatlarla) hizmet vereceğiz" dedi.

HABER: HABER MERKEZİ