Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, 29 Ekim-4 Kasım tarihlerinde kutlanacak Kızılay Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Ustaoğlu, mesajında Kızılay Cemiyeti'nin 1868 yılında, savaşlarda yaralanan askerlere yardım amacıyla kurulduğunu belirtti. Cemiyetin, milliyet, ırk ve din ayrımı gözetmeden insanlık onurunu korumayı hedeflediğini vurguladı.

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Türk Kızılayı’nın, yurt içinde ve yurt dışında ihtiyaç duyulan her bölgede yürüttüğü yardım hizmetleriyle uluslararası alanda saygın bir konuma sahip olduğunu ifade etti. "Kızılay, milletimizin asırlardır sahip olduğu paylaşma ve dayanışma hasletlerinin temsilcisi olarak, savaş, doğal afetler ve diğer zor koşullarda yardıma muhtaç olan insanların yanında olmaya dün olduğu gibi bugün ve yarın da devam edecektir" dedi.

Vali Ustaoğlu, Türk Kızılayı’nın, kuruluşundan itibaren dil, din ve ırk ayrımı gözetmeksizin savaş ve doğal afetler sonrasında insanların barınma, beslenme ve sağlık gibi sorunlarına çare olan kuruluşların başında geldiğini belirtti. Kızılay’ın, kan bağışı, ilk yardım, sağlık ve sosyal hizmetler, uluslararası göç gibi birçok alanda insanların en zor anlarında yanında yer aldığını söyledi.

Türk Kızılayı’nın, savaşta ve barışta gönüllü olarak yardımda bulunarak, maddi çıkar gözetmeden muhtaçların ve mazlumların yanında durduğunu vurgulayan Ustaoğlu, bu özverili çabaların toplumun dayanışma ruhunu pekiştirdiğini ifade etti. "Türk Kızılayı, cesur ve özverili çalışanları, gönüllüleri ve vatandaşlarımızla birlikte, milletimizin yüz akı ve en köklü insani yardım kuruluşu olma özelliğini taşımaktadır" şeklinde konuştu.

Vali Ustaoğlu, Kızılay Haftası vesilesiyle tüm vatandaşlara seslenerek, Türk Kızılayı'nın çalışmalarını desteklemenin önemine dikkat çekti. "Bu vesileyle, Türk Kızılayı’nın toplumda yarattığı etkiyi ve sağladığı yardımları bir kez daha hatırlamak, dayanışma ve yardımlaşma duygularımızı güçlendirmek için bir fırsat olarak değerlendirmeliyiz" dedi.

Son olarak, Ustaoğlu, Kızılay Haftası’nın tüm gönüllüler ve vatandaşlar için hayırlı olmasını dileyerek, "Kızılay Haftası’nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" ifadeleriyle mesajını tamamladı.

HABER: HABER MERKEZİ