Sındırgı Belediye Başkanı Serkan Sak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Cumhuriyetin kuruluşunun 101. yıl dönümünü kutlayarak birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Sak, geçmişin değerlerine sahip çıkarken yenilikçi bir geleceği birlikte inşa etme çağrısında bulundu.

Sındırgı Belediye Başkanı Serkan Sak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Mesajında, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 101. yıl dönümünde, hemşehrileri ve aziz milletin bayramını en içten duygularla kutladığını ifade etti. Başkan Sak, mesajında Cumhuriyetin anlamını ve önemini vurguladı.

Başkan Sak, Türk milletinin Kurtuluş Savaşı sırasında karşılaştığı zorlukları ve yoklukları aşarak hürriyet ve bağımsızlık için verdiği mücadeleyi hatırlattı. “Milletimiz, bağımsızlık iradesini tüm dünyaya göstererek, istiklalini kimseye bırakmayacağını kanıtlamıştır” diyen Sak, bu gurur dolu mücadelenin 29 Ekim 1923’te millet egemenliği ile taçlandığını belirtti.

Cumhuriyetin ilanının, gelecekteki nesillere aydınlık bir yarın bırakmak için atılan en önemli adım olduğuna dikkat çeken Sak, “Bizler de Sındırgı’yı aynı ruhla, ortak akla değer veren, çok çalışan ve sürekli üreten bir yönetim anlayışıyla hak ettiği yerlere taşıyacağımıza inanıyoruz” dedi.

Sındırgı Belediye Başkanı Serkan Sak, Cumhuriyet coşkusunu hissetmeye ve Cumhuriyet ruhunu, Kuvayı Milliye şehrine yakışır bir şekilde yaşatmaya devam edeceklerini söyledi. Geçmişin değerlerine sahip çıkarken, yenilikçi bir anlayışla geleceği birlikte inşa edeceklerinin altını çizen Sak, bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarını, kurtuluş kahramanlarını ve aziz şehitleri rahmet, minnet ve şükranla andığını ifade etti.

Başkan Sak’ın mesajı, Sındırgı halkına ve tüm Türkiye’ye birlik, beraberlik ve dayanışma çağrısı niteliği taşırken, Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkma vurgusu dikkat çekti.

HABER: SERMİN ASLAN