Balıkesir'de turşuluk ve kurutmalık sebzelerin tezgahta yerini almasıyla birlikte vatandaşlar kış hazırlıklarına başladı.

Balıkesir'de vazgeçilmez olan ve kış mevsiminde sofraların eksik olmayan turşu için ev hanımları hazırlıklarına başladılar.

Yerli ürünlerin hasadı başlamasıyla birlikte zengin sebze çeşitleri ile yapılan turşular, kış için hazırlanmaya başladı. Özellikle Balıkesir'in sofraları süsleyen turşular için alışverişler yapılmaya başlandı. Ev hanımları, çarşı pazar dolaşarak iyi turşu kurmak için kolları sıvadı.

Mutfak kültürümüzün vazgeçilmez alışkanlıklarından biri olan turşu, tadına doyamadığımız meyve ve sebzeleri kışın da tüketebilmek için her sonbahar ve kış mevsimlerinde başvurduğumuz bir tür muhafaza yöntemi.

Balıkesir'de sonbahara sayılı günler kala evlerde kışlık gıda hazırlığı başladı. Vatandaşlar salça, konserve, turşu gibi gıda hazırlıklarını yapıyor. Pazarlarda da salçalık domates ve biber, turşuluk salatalık, biber, lahana, fasulye gibi ürünler vatandaşlara sunuluyor. Evlerde yapılan, mutfağın vazgeçilmezleri olan fasulye, domates, bezelye, bamya gibi sebze konserveleri kış aylarında tüketiliyor. Turşu ise günümüzde her çeşit sebze ve meyve ile yapılarak yine kış aylarında yemeklerin yanında kullanılıyor.

HABER: HABER MERKEZİ