Ayvalık Belediyesi, çöp atıklarını çöp konteynerinin yanına, önüne, sağına, soluna bırakan vatandaşa hem cezai işlem uyguladı hem de sosyal medya hesaplarından ifşaa etti.

Ayvalık, Ali Çetinkaya Mahallesi, Onursal Caddesi üzerinde yer alan çöp konteynırına ve etrafına atılan ev eşyalarının pis görüntüsü tepki çekti. Vatandaşlar tarafından atılan çöpler kötü görüntüye neden oldu.

Ayvalık Belediyesi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; vatandaşları çöpleri çöp kutusuna, ev eşyalarının ise çöpe atılmaması gerektiği konusunda uyardı.  Duyarlı olunması çağrısı yapan Ayvalık Belediyesi'nin paylaşımı şu şekilde: “Tüm “eviniz” çöp konteynerlerine sığmaz. Fotoğrafın çekildiği yer Ali Çetinkaya Mahallesi, Onursal Caddesi üzerinde yer alan çöp konteyneri. B. T. isimli vatandaşımız çekyatlarını, berjerlerini, sandalye takımını, termosifonunu, halı, yorgan vb. birçok eşyasını boş olan çöp konteynerinin yanına, önüne, sağına, soluna bırakmış. Hem görüntü kirliliği yaratmış hem de vatandaşların konteynere ulaşımı imkansızlaşmıştır. Vatandaşımızın bu atıkları attığı tespit edilmiş ve cezai işlem uygulanmıştır. Herkesi, atıklarını sorumlu bir şekilde atmaya ve konteynerleri, çevrelerini, özenli ve dikkatli kullanmaya davet ediyoruz. Ayvalık’ı herkes için güzel ve temiz bir kent olarak tutmak için hep birlikte çalışmalıyız.”

HABER: HABER MERKEZİ