Araştırma firmalarının yaptığı çalışmalara göre Türkiye'de en çok beğenilen 5 Büyükşehir Belediye Başkanı belirlendi. Mansur Yavaş'ın yer almadığı listede Ahmet Akın'ın sürpriz çıkışı dikkat çekti.

Türkiye’nin en iyi anket firmalarından ORC Araştırma şirketi, 15 ve 25 Temmuz tarihleri arasında 15 bin 200 kişiyle görüşerek bir anket yaptı. Firma tarafından yapılan ankette “memnuniyet düzeyi en yüksek 5 büyükşehir belediye başkanı” sorusuna cevap arandı. Farklı görüşlere ait vatandaşlar tarafından alınan cevaplar sonrası Türkiye genelinde, memnuniyet düze en yüksek Büyükşehir Belediye Başkanı, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin oldu. Başkan Şahin Gaziantep vatandaşlarının %58,1’i tarafından başarılı görüldü. İkinci sırada ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığında 2. Dönemine başlayan Ekrem İmamoğlu oldu. İstanbullu vatandaşlarından %54,5’inin İmamoğlu’ndan memnun olduğu açıklandı. Listesinin 3. Sırasında ise Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Nuri Çavuşoğlu yer aldı. Nisan ayında göreve başlayan Başkan Çavuşoğlu’nun memnuniyet oranı ise %53 olarak açıklandı.

 

AHMET AKIN 4. SIRADA

Listenin 4. Sırasında ise Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın yer aldı. Yaklaşık 120 gün önce göreve başlayan Başkan Akın, birçok vatandaş tarafından taktir görürken bir kesim tarafından da ağır eleştirilere maruz kalmıştı. Türkiye’nin en iyi anket firmalarından ORC Araştırma şirketi’nin yaptığı ankette Balıkesirli vatandaşların %52,8’i tarafından başarılı bulundu.

Listenin 5. Sırasında ise beşinci sırada sürpriz bir sonuçla Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mustafa Bozbey yer aldı.

 

Haber: Buse ASLAN