Balıkesir İl Jandarma Komutanlığına 199 okul çevresinde yaptığı denetimlerde çeşitli suçlardan aranan 14 şüpheliyi yakalayarak okul çevresindeki güvenliği sağladı.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Trafik ve Asayiş Timleri çocukların etkilenebileceği her türlü zararlı faktörlerden uzak tutulması ve güvenli bir eğitim öğretim hayatı sürdürmelerinin sağlanması amacıyla okul çevrelerinde asayiş ve huzur denetimleri gerçekleştirdi.

Çalışma kapsamında ayrıca servis sürücülerinin dikkat ve hassasiyetini en üst düzeyde tutmasını sağlayarak, yakalanma risk duygusunun arttırılması ile servis araçlarının karışabileceği trafik kazalarını önlemek ve kaza sonucunda meydana gelen can kayıplarını en aza indirmek maksadıyla; “Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Okul Çevreleri ile Servis Araçlarının Denetimi” gerçekleştirildi.

Yapılan sıkı denetimler sonucunda; 199 okul çevresi, 507 umuma açık yer kontrol edildi, 223 aracın didik didik arandığı uygulamalar sırasında toplam 4 bin 389 şahıs sorgulandı ve çeşitli suçlardan aranan 14 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

HABER: HABER MERKEZİ