Karesi’de kamu çalışanlarına verilen trafik eğitiminde güvenli sürücülük, yaya önceliği ve emniyet kemeri kullanımı gibi konular ele alındı.

Karesi ilçesinde, 2024-2027 Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı ve 2021-2030 Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi doğrultusunda trafik kazalarının önlenmesi ve azaltılması amacıyla kapsamlı bir eğitim düzenlendi. 17 Eylül 2024 tarihinde, saat 10:30'da Balıkesir Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen eğitim programına Karesi Kaymakamlığı'na bağlı 239 kamu personeli katıldı.

Eğitimde, alanında Uzman Trafik Eğitimcisi Halil İbrahim Erdoğan, katılımcılara çeşitli önemli konularda bilgi verdi. Eğitim kapsamında, güvenli sürücülük ve yol güvenliği, yaya önceliği, emniyet kemeri kullanımı, maddi hasarlı trafik kazası tespit tutanağı düzenleme ve genel trafik kuralları gibi temel konular ele alındı. Bu eğitimlerin hem sürücülerin hem de yayaların bilinçlenmesine büyük katkı sağlayacağı vurgulandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günnü, programın açılışında yaptığı konuşmada, "Trafik güvenliğini artırmak ve kaza sayılarının en aza indirilmesi amacıyla ilçemizde bu tür seminerlerin düzenlenmesi son derece önemlidir. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelimizin bu konudaki farkındalığını artırmak için hep birlikte çalışmalıyız. Eğitimlerle, sürücülerin ve yayaların bilinçlenmesini sağlayarak, daha güvenli bir trafik ortamı oluşturabiliriz" dedi.

Günnü, ayrıca bu tür eğitimlerin düzenlenmesinde emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür ederek, "Trafik güvenliği, sadece bir bireyin değil, toplumun tamamının sorumluluğudur. Hep birlikte bu bilinci oluşturmak için çaba sarf etmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Eğitim programının sonunda katılımcılar, konularla ilgili sorularını yönelterek, trafik güvenliği hakkında daha fazla bilgi edinme fırsatı buldular. Bu tür eğitimlerin ilerleyen dönemlerde de devam etmesi planlanıyor. Eğitimler, kamu çalışanlarının yanı sıra, tüm toplum için trafik güvenliğinin artırılması adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

HABER: HABER MERKEZİ