Balıkesir İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerce okul servislerini denetledi ve öğrencilere trafik güvenliği eğitimi verildi.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Asayiş ve Trafik Jandarmasınca, öğrencilerin okullarına güvenli bir şekilde ulaşmaları için yapılan denetimler düzenli olarak devam ediyor.  Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarmasınca 2023-2024 eğitim öğretim yılında öğrencilerin güvenli ve huzurlu şekilde eğitim gördükleri okullarına ulaşımlarının sağlanabilmesi ve okul servis araçları yönetmeliğine uygun olup olmadığını denetlemek amacıyla okul servis araçlarını denetlendi. Asayiş ve Trafik Jandarmasınca 20 ilçede 213 Asayiş Timi ve 54 Trafik Jandarması Timlerince 316 okul ve çevresi 1.697 okul servis aracı kontrol edildi. 407 okul servis aracı şoförü ve 834 öğrenciye trafik kültürünü oluşturulması ile güvenli trafik ortamının oluşturulması için “Trafik Güvenliği Eğitimi” verildi.

Servis araçlarında bulunması gereken işaret ve ilk yardım malzemeleri, gerekli evraklar ve emniyet kemerleri kontrol edildiği denetimde servis araçlarına kapasitesinden fazla öğrenci bindirilmemesi, öğrenci dışında başka insanların servise bindirilmemesi gerektiği konusunda servis şoförleri uyarıldı.

HABER: SERMİN ASLAN