Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çocuk ve gençlerin başta uyuşturucu olmak üzere narkotik ve asayiş suçlarından uzak tutulması ve korunması amacıyla okul etrafındaki iş yerlerine denetim düzenledi.

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilköğretim, orta öğretim ve üniversite çağındaki çocuk ve gençlerin özellikle başta uyuşturucu maddeler olmak üzere, terör nitelikli oluşumlar ile narkotik ve asayiş suçlarından uzak tutulması ve korunması, eğitim ve öğretimin güvenli bir ortamda sürdürülebilmesi amacıyla 39 sabit uygulama noktasında olmak üzere, 152 ekip ve 698 personelin katılımı ile okul çevrelerinde faaliyet gösteren yerler ve işletmeleri denetledi. Bu alanlara geliş gidişte çocuk ve gençlerin korunması amacı ile gerçekleştirilen denetimlerde 65 oyun, internet ve playstation salonu, 128 kahvehane, 18 iddia bayii, 75 büfe, 9 içkili yer olmak üzere toplam 295 iş yeri ekipler tarafından denetlendi. Ayrıca ekipler 60 metruk bina, 342 okul çevresi, 139 park-bahçe kontrol ederek asayişi sağladı. Yapılan denetimlerde toplamda bin 278 şahsın sorgusu alınırken aranması olan 1 şahıs için gerekli adli işlemler yapıldı.

Balıkesir geneli okul servisi ve sürücülerine yönelik ekipler tarafından yapılan trafik denetimlerinde ise 329 araç kontrol edilirken 9 araç sürücüsüne toplam 21 bin 475 lira cezai işlem uygulandı. Denetimler sonucu 1 araç trafikten men edildi.

 

HABER MERKEZİ