Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Trafik ve Asayiş ekipleri okul çevresinin ve servislerin güvenliğini sağlamak amacıyla denetim düzenledi.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Jandarma Trafik ve Asayiş Timleri tarafından ilkokul, ortaokul, lise, üniversite ve öğrenci yurtlarının yakın çevrelerinde okulla ilişkisi bulunmayan şüpheli şahıslar ile bu yerlerin yakınında faaliyet gösteren umuma açık alanlarda çocuk ve gençlerin korunmasına yönelik güvenlik önlemlerini almak ve servis sürücülerinin dikkat ve hassasiyetini en üst düzeyde tutmasını sağlayarak, yakalanma risk duygusunun arttırılması ile servis araçlarının karışabileceği trafik kazalarını önlemek ve kaza sonucunda meydana gelen can kayıplarını en aza indirmek amacıyla “Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Okul Çevreleri ile Servis Araçlarının Denetimi” gerçekleştirdi.

Yapılan denetimler sonucu okul çevresindeki 148 nokta, 370 umuma açık yer, 2 bin 918 şahıs ve 255 aracın sorgu ve kontrolleri ekipler tarafından gerçekleştirildi. Umuma açık 19 yer hakkında işlem yapılırken çeşitli suçlardan aranan 5 kişi ekipler tarafından yakalandı.

 

HABER MERKEZİ