Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen geniş çaplı operasyonda, ilçe genelinde milli güvenlik, genel sağlık, asayiş ve kamu düzeninin sağlanması amacıyla operasyon düzenlendi.

Operasyon kapsamında, suç işleme potansiyeli yüksek olan mahallelerde ve umuma açık alanlarda asayiş, trafik kontrolü ve huzur uygulaması gerçekleştirildi. Toplamda 3 bin 873 kişi sorgulandı ve 19 kişi yakalandı. Bu kişilerden biri kasten yaralama suçundan, biri trafik güvenliğini tehlikeye sokma suçundan hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca, vergi usul kanununa muhalefet, hırsızlık, mal beyanında bulunmamak, kamu malına zarar verme ve çekle ilgili karşılıksız işlem yapma gibi çeşitli suçlardan aranan şahısların da ifadeleri alındı. Operasyon kapsamında, bilişim sistemleri aracılığıyla dolandırıcılık suçu işleyen bir kişinin ifadesi alındı ve basit yaralama suçundan aranan bir kişiye ceza uygulandı. Ayrıca, uyuşturucu kullanımı, ailenin korunması kanununa muhalefet ve yoklama kaçağı suçlarından aranan şahısların ifadeleri alındı ve 8 yoklama kaçağı yakalandı.

Ekipler tarafından 61 adet umuma açık yerlere yapılan kontrollerde bir işletme sahibine kumar oynanması için yer ve imkan sağlama suçundan adli tahkikat yapılarak ele geçirilen 2 bin 350 lira paraya el konuldu. Mülkiyeti kamuya geçirilmiş, kumar oynayan 5 şahsa toplamda 32 bin 125 lira idari yaptırım uygulandı.

 2 şahsa TCK 179/3 “alkollü araç kullanmaktan” adli işlem yapılırken trafikte 559 araç kontrol edildi. 54 araca toplam 226 bin 275 lira ceza yazıldı. 16 araç ise trafikten men edildi.

Yapılan uygulama ve aramalarda ele geçirilen suç unsuru malzemeler ise; 1 adet ruhsatsız tabanca ve 5 adet dolu fişek, 32,58 gram bonzai, 0,57 gram bonzai, 0,70 gram metanfetamin, 1,42 gram esrar, 13 bin 620 adet dolu malların, 4 bin 400 adet bandrolsüz boş makaron, 500 gram kıyılmış sarmalık tütün, 50 paket gümrük kaçağı sigara, 8 şişe gümrük kaçağı nargile esansı ve 5 adet elektronik sigara ele geçirildi.

HABER: SERMİN ASLAN