1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Balıkesir’in Tiriti Öğretmenlerle Yaşatıldı

Balıkesir’in Tiriti Öğretmenlerle Yaşatıldı

featured
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gastronomi Akademisi’nin dönem finali etkinliğinde Balıkesir’in köklü lezzeti tirit, uygulamalı anlatımla öğretmenlere tanıtıldı.

 

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Gastronomi Akademisi, 2025–2026 eğitim öğretim yılı birinci döneminin son faaliyetini gerçekleştirdi. “Balıkesir Tiriti” başlığıyla düzenlenen etkinlikte, kentin köklü mutfak kültürünü yansıtan yöresel lezzet öğretmenlerle buluşturuldu.

Gazi Mustafa Kemal Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü sunum salonunda başlayan faaliyette, Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni Yıldız Özkaraca ile Balıkesir Olgunlaşma Enstitüsü Usta Öğreticileri Tuğçe Ergün ve Safiyenur Avcı konuk olarak yer aldı. Etkinlikte Balıkesir mutfak kültürünün önemli unsurlarından biri olan tiritin tarihçesi, yapım süreci ve kültürel önemi ele alındı.

Balıkesir Olgunlaşma Enstitüsü’nden Tuğçe Ergün tarafından gerçekleştirilen sunumda, etkinliğin enstitünün kültürel mirasın korunmasına yönelik yürüttüğü projelerle doğrudan ilişkili olduğu vurgulandı. Ergün, tiritin Anadolu coğrafyasındaki yaygınlığı, çeşitleri ve Balıkesir’e özgü yapımı hakkında bilgiler verdi. Ayrıca “İki Deniz Bir Şehir: Sandık İçinde Balıkesir” ve “Bir Kaşık Hatıra: Tarif Defterlerinden Kültürel Belleğe Anne Tarifleri” gibi projeler aracılığıyla yöresel yemeklerin araştırılarak kayıt altına alındığını ve gelecek kuşaklara aktarıldığını ifade etti.

Sunumun ardından mutfağa geçen öğretmenler, eğitmenlerin yönlendirmeleriyle Balıkesir tiriti yapımını uygulamalı olarak deneyimledi. Hazırlanan ürünlerin tadımı sunum salonunda gerçekleştirilirken, Gastronomi Akademisi Koordinatörü Gülten Karaman tarafından dönemin genel değerlendirmesi yapıldı.

Program, etkinliğe katkı sunan eğitmenlere, ev sahipliği yapan okul idaresi ve öğretmenlere teşekkür edilmesi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Balıkesir’in Tiriti Öğretmenlerle Yaşatıldı
+ -
Giriş Yap

Balıkesir Birlik Gazetesi - Son Dakika , Güncel Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!