Geçtiğimiz Salı günü cep telefonuma +85537784949’dan gönderilmiş bir mesaj geldi. Mesajda; “Yurtiçi kargo; koliniz adres nedeniyle gönderim merkezine iade edilmiştir, tekrar gönderilmesi için lütfen adresinizi güncelleyiniz! https://isgd/DkAJtA”
Ben Yurtiçi kargodan herhangi bir paket beklemiyorum diye düşünseniz bile merak ederek linki tıklıyorsunuz ve karşınıza PTT’nin sitesi karşınıza çıkıyor. Olay bundan sonra başlıyor ve adım adım sizin kişisel bilgilerinizi tatlı tatlı alıyorlar. Bu dolandırıcılık yöntemi hız kesmeden devam ediyor.
Bu tür dolandırıcılık olaylarında, gerçek Yurtiçi Kargo mesajlarından sahtelerini ayırt etmek büyük önem taşımaktadır. Sahte mesajlarda;
Telefon numarası olarak Yurtiçi Kargo'nun resmi numarası olan 444 99 77 yerine başka numaralar kullanılmaktadır.
Linkler, Yurtiçi Kargo'nun gerçek web sitesine değil, kişisel bilgilerinizi çalmayı amaçlayan sahte sitelere yönlendirilmektedir.
Kargonuzla ilgili detaylı bilgi veya takip numarası vermeksizin sizi aldatmaya çalışmaktadırlar.
 + 85537784949 ve benzeri şüpheli numaralardan gelen mesajlara itibar etmeyin ve hemen silin.
Yurtiçi Kargo gibi kurumların gönderdiğini iddia ettiği bağlantılara tıklamaktan kaçının. Şüpheniz varsa, doğrudan resmi web sitesini ziyaret edin veya müşteri hizmetleri ile iletişime geçin.
Kişisel bilgilerinizi hiçbir zaman mesaj veya e-posta yoluyla paylaşmayın.
Cihazlarınızda güncel bir antivirüs programı kullanın.
Yakın çevrenizi bu ve benzeri dolandırıcılık yöntemleri hakkında bilgilendirin, böylece daha geniş bir koruma ağı oluşturun.
Bu yazımı okuduktan sonra lütfen;  dolandırıcılara karşı daima tetikte olun ve kişisel bilgilerinizi kimseye vermeyin. İnternet ve telefon üzerinden gelen tehditlere kulak asmayın. 

YURTİÇİ KARGONUN GÜVENLİK DUYURUSU ŞÖYLE:
Yurtiçi Kargo Servisi A.Ş. olarak siz değerli müşterilerimizin özel bilgilerinin korunması için her türlü güvenlik tedbirini almakta ve bu konuya azami önem göstermekteyiz. Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden biri olmamız nedeni ile markamızın kötü niyetli kişi veya kişilerce Phishing* veya diğer yöntemlerle kullanılmasına dair örnekler konusunda sizi bilgilendirmek istiyoruz.
*Phishing (Olta) Saldırıları; kurumlar tarafından gönderilmiş gibi görünen, acil ve çok önemli konular içeriyormuş gibi duran sahte e-postalardır. Kötü niyetli kişi veya kişiler bu yöntemde e-posta’yı açan kullanıcıların kişisel bilgilerini, şifrelerini çalmak amacıyla ya direkt bu bilgileri kendilerine gönderecek bir yapı oluşturmakta ya da bu bilgileri almayı sağlayacak virüs içeren bir dosyayı yüklemeye yönlendirmektedir. Aşağıda markamızın kullanıldığı örnek bir e-posta’yı inceleyebilirsiniz.
Yurtiçi Kargo Servisi A.Ş. kargoların takibi veya herhangi bir kurumsal bilgilendirme amaçlı elektronik postayı, link uzantısı veya gönderiye bir dosya ekleyerek iletmemektedir. Bu nedenle markamız kullanılarak yapılan bu tip elektronik postaları lütfen AÇMAYINIZ, içeriğinde gönderi no bilgisi yer alan bir e-posta size ulaşmış ise herhangi bir link’e TIKLAMAYINIZ, sadece gönderi numarasını www.yurticikargo.com Gönderi Takip / Sorgulama alanlarından elle girerek kontrol ediniz. “Takip Link: Gönderi Sorgula”

Yurtiçi Kargo teslim edilmezse ne olur?
Alıcının talebi olmadığı takdirde göndericiye kargosu, 3 gün sonunda iade edilmektedir. Alıcısı tarafından teslim alınmayan veya alıcısına ulaşılamayan kargolar için göndericiden kargonun bekletilmesi veya kendisine iadesi ile ilgili yazılı olarak talimat istenir.