Balıkesir, son dönemde sanayi, gıda, spor ve kültürel alanlarda önemli adımlar atıyor. Balıkesir’in özellikleri ön plana çıkartılıyor. Sanayi şehri olma yolunda ilerleyen Balıkesir’e yatırımcılar geliyor. Yeni fabrikalar kuruluyor. Balıkesir’in ürünleri, gıdaları tanıtılıyor. Peynirinden höşmerimine, zeytininden kuzusuna tüm ürünler Türkiye’nin gündeminde.  Kültürel zenginliklerimiz ön plana çıkartılıyor ve yerli-yabancı turistlerin kente gelmesi sağlanıyor. Spor şehri olma yolunda ise çok önemli adımlar atılıyor.

Şehrin futboldaki markası Balıkesirspor’un önü açıldı. Camia karalıktan aydınlığa çıktı. Yağlı güreşte önde gelen illerden birisiyiz. Daha önceleri İl şampiyonalarına, Türkiye şampiyonalarına ev sahipliği yapan Balıkesir, Avrupa Triatlon Şampiyonası’na, Plaj Voleybolu Avrupa Şampiyonasına ev sahipliği yapıyor. Önümüzde ki günlerde de Avrupa Karate Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak. Dahası spor kenti Balıkesir çıtayı yükseltti ve Dünya Triatlon Şampiyonası’na ev sahipliği yapmak için aday olacak. Spor ile dopdolu, spor ile iç içe bir şehir oluyor Balıkesir.

Sanayiden kültüre, gıdadan spora yaşanan tüm bu güzelliklerin gerçekleşmesine vesile olan, öncü olan kişi ise Büyükşehir Belediye Başkanı YÜCEL YILMAZ. Balıkesir’in Erdek den Sındırgı’ya, Ayvalık’dan Dursunbey’e kadar her yerine dokunan Yücel Yılmaz, Balıkesir’in Türkiye’nin öncü illerinden biri olması için gayret ediyor.  

Önceki gün 4 Ekim Hayvanları Koruma gününde yüzlerce hayvan severin yer aldığı  “Mutlu Patiler Projesi” adıyla gerçekleştirilen programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, sokak hayvanları için önemli adımlar attıklarını dile getirdi. Öyle ki can dostlarımızın her zaman yanında olduklarını, onlar için yeni bir hayvan hastanesi yapımına başladıklarını ve hastanelerin sayısını çoğaltacaklarını söyledi. “Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak sokaktaki hayvanlarımızı önemsiyoruz, sözde değil özde işler yapmak istiyoruz” diyerek kısaca can dostları için de önemli işlere imza atma çabasında olduğunu gösterdi Büyükşehir Belediye Başkanı.

Yücel Yılmaz, Balıkesir için yapılan bu hizmetleri birlikte dayanışma içerisinde yaparsak daha başarılı oluruz diye mesaj veriyor. Gerçekten Balıkesir’in geleceği için yapılan işler birlikte olursa daha güzel ve anlamlı olur. Boşuna dememişler “Birlikten kuvvet doğar” diye. Güçlü Balıkesir olmak için de dayanışma gerekli, birlik beraberlik gerekli. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, önümüzdeki süreçte dayanışma ruhu ile daha önemli başarılara imza atacaktır. Çünkü O’nun Balıkesir için yaptığı hizmetler, birçok şehrin Belediye Başkanları tarafından örnek alınıyor.