Uzay bir boşluktur ve bu nedenle tamamen teneffüs edilebilir havadan yoksun olduğu söylenebilir. Sharman'a göre, radyasyon uzay giysisi veya bilimsel ekipman gibi dışarı çıkan nesnelerin yüzeyinde serbest radikaller oluşturuyor. Bu radikaller, istasyon içindeki oksijenle tepkimeye girerek metalik ve toz kükürtü andıran bir koku ortaya çıkarıyor. Uzayda kokuları doğrudan algılamak mümkün olmasa da, astronotlar uzay yürüyüşü sırasında kıyafetlerine sinen kokuların metal kokusuna örneğin kaynak sırasında açığa çıkan dumanınkine benzediğini söylüyor. Ayrıca; uzay yürüyüşlerine çıktıktan sonra uzay araçlarına dönen astronotlar, uzay kıyafetlerinde ve ekipmanların da tuhaf bir koku kaldığını bildirmiştir. Uluslararası Uzay İstasyonu’nun dan astronot Peggy Whitson, 2002'de CNN'e verdiği röportajda uzayın kokusunu şöyle betimlemişti: Ateşlendikten hemen sonra bir silahtan gelen kokuya benziyor. Astronotlar kokuyu barut, kurutulmuş biftek, ahududu ve rom karışımı olarak tarif ediyor.

Uzay sessiz mi?
“Uzay Tamamen Sessiz Değildir”
Sizlerin de bildiği gibi ses dalgalar halinde yayılır ve sesin yayılması için bir ortama ihtiyacı vardır. Dünya'nın aksine uzayda bir atmosfer yoktur, dolayısıyla sesin üzerinde ilerleyebileceği bir madde veya ortam da yoktur. Radyo dalgaları ise bu durumdan etkilenmez.

Uzay boşluğunda kalırsak ne olur?
Çünkü vakum ortamında akciğerlerdeki hava hemen dışarı verilmezse aniden genişleyerek akciğerlerin hasar görmesine neden olur. Ayrıca vakum ortamında oksijen kan dolaşımında dışarı yayılır ve beyne oksijen ulaşmadığı için 15 saniye içinde bilinç kaybı ortaya çıkar ve ardından beyin ölümü gerçekleşir.

Uzay soğuk mu?
Güneş, Dünya'nın da içinde bulunduğu Güneş Sistemi'nin merkezinde yer alır. Işık ışınlarının etrafa yayıldığı ışıkküre katmanının sıcaklığı yaklaşık 5500°C'yken Güneş'in çekirdeğinin sıcaklığı 15.000.000°C'dir. Uzayın ortalama sıcaklığı ise -270,4°C civarındadır.

Uzayda yağmur var mı?
Atmosferi terk ettiğimizde, yani uzayda, Dünya'daki anlamıyla su ve hava kavramlarından bahsedemeyeceğimiz için yağış da olmaz ancak farklı anlamda da olsa, rüzgâr vardır. Uzay bir vakum ortam değildir. Uzayda elektromanyetik radyasyon ve yüklü parçacıklar bulunur.

Uzaydan gelenler neden yürüyemez?
Kas Atrofisi ve Güç Kaybı: Astronotlar, uzayda azalan yerçekimi kuvveti nedeniyle önemli ölçüde kas atrofisi ve kas gücünde azalma yaşarlar. Kas gücündeki bu azalma hem uzay uçuşu sırasında hem de Dünya'nın yerçekimine geri dönüldüğünde zorluklara yol açar.