Almanya'nın ev sahipliğinde 14 Haziran-14 Temmuz tarihleri arasında yapılan EURO 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda kupayı kazanan takım İspanya olmuştu.

2024 Avrupa Şampiyonası sonrasında Kuzey İrlanda'nın ev sahipliğinde 15-28 Temmuz tarihleri arasında yapılan 2024 UEFA Avrupa U19 Futbol Şampiyonası’nda kupayı kazanan takım da İspanya oldu.

U19 Avrupa Futboluna da İspanya damgası vurulmuş oldu.

İspanya U19 takımı, A Takım'ın arkasından Avrupa Şampiyonluğu yaşadı ve ülkesine bir kupa daha götürdü.

Böylece Matadorlara EURO 2024’ten sonra bu yaz gelen ikinci şampiyonluk EURO U19’la oldu.

19 yaş altı milli futbol takımları, ilgili futbol federasyonları tarafından kontrol edilen, 19 yaş ve altı futbolcuların dahil edildiği bir milli futbol takımıdır.

Takımlar, her yıl düzenlenen Avrupa 19 Yaş Altı Futbol Şampiyonası'nda mücadele ediyor.

1989-2019 yılına kadar organize edilen U21 Ligi'nin bekleneni verememesi ve futbolcuların profesyonel hayata daha küçük yaşta girmesi ile U21 Ligi'nin önemini kaybetmesine yol açmış ve bu nedenle U19 Süper Lig kurulmuştur.

Süper Lig U19 ligini şampiyon bitiren U19 ekibi UEFA tarafından organize edilen UEFA Gençlik Ligi'ne katılıyor.

U19 altyapısı, futbolun geleceğidir. Artık tüm kulüplerin altyapı sistemlerini daha etkili ve işler hale getirmesi, bu alanda uzun vadeli planlamalar ile gerekli yatırımları yapması, istikrarlı bir tarama ve eğitim sistemi kurması, nitelikli eğitmenler görevlendirmesi, pilot takım uygulaması gibi tutarlı politikalar geliştirmesi, cesur ve kararlı bir şekilde genç sporculara A takım kadrolarında şans vermesi, yönetimin ve taraftarların onlara güvenmesi, desteklemesi ve sabır göstermesi gerekiyor.

Günümüz transferlerinde yaşanan yüksek maliyetler düşünüldüğünde başka çare de yoktur.

Son olarak, Balıkesirspor’un alt yapısında durum nasıl!?

Okunuyor olmak dileğiyle, saygılar.