TRAFİĞİ ÇÖZECEK ADIMLAR ATILDI

Balıkesir’in başlıca sorunlarından birisi hepimizin bildiği gibi trafikti. Şehir içerisinde oluşan bu trafiğin en büyük etkenlerinden birisi de hatalı parklar. Bu konuyu Balıkesir basını defalarca dile getirdi ve nihayetinde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından bir adım atıldı. Şehrin işlek caddelerine belediye ekipleri tarafından kameralar yerleştirildi. Bu kameralar özellikle ikinci sıra parklar ile yaya geçitlerinin olduğu bölgelerde bulunuyor. Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ile yapılacak çalışmalar doğrultusunda şehir merkezinde hatalı park eden araç sürücülerine anında ceza kesilebilecek.

Eskişehir’de de benzeri olan bu projeyi daha önceden de yazdığım köşe yazılarında dile getirmiştim. Bir benzeri sonunda şehrimize geldi. Bu projenin şehir içerisinde oluşan trafiği bir nebze de olsa azaltacağını ve şehir merkezinin nefes alacağını düşünüyorum. Bu projede emeği geçen tüm çalışanlara da buradan bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.

BİR BANA İKİ SANA!

Ülkemizde herhangi bir taşıt almak istediğimizde hepimiz vergilerin çok yüksek olduğundan şikayet ediyoruz. Bu özellikle de otomobiller için geçerli. Ancak son dönemde motosiklet tedariğinde yaşanan sıkıntıyla birlikte yüksek vergiler, motosiklet almayı dahi imkansız hale getirir oldu. Bir Japon markası motosikletin vergisiz satış fiyatı 115 bin lira. Bu motosikletin vergiler dahil fiyatı ise 147 bin lira.

Fiyatlar piyasaya baktığımızda her ne kadar iyi olsa da şuanda bu fiyata bu motoru almak neredeyse imkansız. Firmalar, motosikletlere eklenti yapıyoruz diyerek 210 bin liradan satışa sunuyor. 60 bin lira kadar motosikletin üzerine fiyat ekliyor. Motoru almaya yine kararlıyız diyelim, bir kişi gidip bankaya kredi çektiği zaman ortalama özel bir banka 2,98 oranından faiz veriyor. 210 bin lira kredi çekecek vatandaş, 1 yıl içerisinde 260 bin lira olarak geri ödüyor. Yani baktığımızda 147 bin liraya satılan motoru biz 260 bin liraya alıyoruz.

Buradaki yaşanan tedarik sıkıntısının bir an önce çözülmesi gerekiyor. Bu sadece bahsettiğim Japon markası motosiklette geçerli değil. Neredeyse tüm motosikletlerde geçerli. Sıfır motosikletler kara borsada. Tedarik ve stokçuluk sıkıntılarının önüne geçilirse eğer yaşanan bu sorunların bir nebze de olsa düzeleceğini düşünüyorum. Hazır önümüzde yaklaşan bir seçim varken bu olaylara bir el atmak birçok kişinin yüzünü güldürebilir. Umuyoruz ki önümüzdeki günlerde seçim müjdesi olarak böyle bir adım atılır.