SORUN YAŞAYAN ÖĞRENCİ YOK

Yaz tatilin sona ermesiyle birlikte önce ilkokul, ortaokullar ve liseler ardından da üniversitelerde eğitim öğretim başladı. Balıkesir Üniversitesi’ne de bu dönem bütün Türkiye’den öğrenciler geliyor ve doluluk oranı yüzde 99’a ulaştı. Balıkesir Valiliği şehrimize gelen öğrenciler için harekete geçti ve barınma sorunu yaşanmaması adına bütün kamu kurum ve kuruluşları harekete geçti. Balıkesir Valisi Hasan Şıldak’ın koordinesinde öğrenciler için bu atılan adım sayesinde Balıkesir’de barınma sorunu yaşayan hiçbir öğrenci yok. Kamu misafirhanelerinin barınma sorunu yaşayabilecek öğrenciler için belirli bir süreliğine yurt olarak çevrilmesi, şehrin göbeğinde bulunan Otel Basri’nin 300’ün üzerinde yatak kapasiteli yurda dönüştürülmesi alkışlanacak bir durum. Balıkesir’de öğrencilere yapılan bu yatırım için ben Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ve kurmaylarına buradan teşekkür etmek istiyorum. Tüm Türkiye’den ilimize gelen öğrencilere sahip çıkıldı. Onlara yol gösterici olundu.

Ayrıca Valilik ve Kaymakamlıktaki açık kapı birimleri gün içerisinde hafta sonu da dahil olmak üzere öğrenciler için açık tutulacak. Balıkesir’de okuyan üniversite öğrencilerine yaşadıkları sıkıntıların çözümleri için çalışacaklar.

Böylesine güzel bir görüntüyü görmek insanın içini ısıtıyor. Dileriz ki ilimizde eğitim ve öğretim hayatlarına devam ettikleri süre boyunca Balıkesir’in kamu kurum ve kuruluşları her daim yanında olur.