Ağustos 1987’de Tan Gazetesinde yayınlanan “Sakallı Bebek Panik Yarattı” başlıklı haberini çoğu kişi hatırlamaz bile. Haber yayınlandığı dönemde halk arasında büyük bir dalgalanma yaratmış ve günlerce konuşulmuştu. Bu uydurma haberde, sakallı doğan bir bebeğin doğar doğmaz konuşmaya başladığı ve bayramın ikinci günü kıyametin kopacağını söylediği yazıyordu. Olayın Edirne’den Kars’a kadar tüm Türkiye’yi heyecanlandırdığı öne sürülüyordu.
Gazetede sakallı bebeğin temsili bir çizimi de vardı. Haber daha sonra “Kıyamet alametlerinden birisi daha ortaya çıktı”, “Türkiye’de Sakallı Bir Bebek doğdu”, “İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde bir sakallı bebek dünyaya geldi” şeklinde devam ediyordu.
Gazete; sakallı bebeği şöyle tarif ediyordu; “Belden aşağısı uzaylıya benziyor, belden yukarısı yaşlı bir adama benziyor. Bebeğin uzun platin sarı saçları var, gözler çakmak çakmak ışık saçıyor ve yaşlı bir adamın sesiyle tok tok konuşuyor. Annesi, bebeğin doğumunda hayatını kaybediyor. Buna çok sinirlenen sakallı bebek doğar doğmaz tok sesiyle, “Mademki annemi öldürdünüz, Kurban Bayramı’nın 2. günü kıyamet kopacak ve bütün kötüler ölecek!” diyor.
Bu haberden sonra ertesi gün Tan Gazetesi, tam 1 milyon baskı sayısı elde ediyor.
O yıl yani 1987 yılında Türkiye’de okullarda, sokaklarda, otobüslerde, vapurlarda, çarşı da, pazar da kısacası aklınıza gelebilecek her yerde kıyametin kopacağı haberinden ve sakallı bebekten bahsediliyordu.
Bu kıyamet haberi öyle dalga, dalga yayılıyor ki ve insanlar kıyametin kopacağından o kadar ikna olmuşlar ki, Tan Gazetesi’ni telefonla arayarak ‘Kıyamet gerçekten kopacak mı?’ diye soruyorlardı.  Gazeteyi arayan bazı kişilerde, sakallı bebeğin kendi mahallelerinde doğduğunu iddia ediyorlardı. Hatta iş o kadar ileri gidiyordu ki, sakallı bebeğin babası olduğunu söyleyen insanlar ortaya çıkıyordu.
Aranan sadece Tan Gazetesi değil elbette…  Diyanet İşleri Başkanlığı da aranıyor ve  ‘Sakallı Bebek gerçekten doğdu mu?’ diye soruyorlardı. Diyanet İşleri Başkanlığı önceleri açıklama yapmıyor, ama gelen telefonlar o kadar çoğalıyor ki,  bir açıklama yapmak zorunda kalıyor ve açıklamada şöyle diyordu: “Evet, Sakallı Bebek bir kıyamet alametidir! Ama o Sakallı Bebek doğmadı ve kıyamet kopmayacak”.
Tan Gazetesi ertesi gün aynen şöyle bir haber yapıyordu; “Diyanetin de söylediğine ve kabul ettiğine göre, Sakallı Bebek bir kıyamet alametidir.” Hâlbuki Diyanet böyle bir bebek doğmadı diyor, ama Tan Gazetesi haberi çarpıtarak yapıyor.
Bunun üzerine halk arasında panik iki katına çıkıyor ve tekrar Diyaneti ve gazeteyi aramayıp ve soruları soruyorlardı; “Gerçekten kıyamet kopacak mı? Kopacaksa saat kaçta kopacak?”  İnsanların kimisi bu habere gülüp geçerken kimisi de inanıp kıyamet için hazırlık yapmaya başlamıştı.