SABAH NAMAZI BULUŞMALARI

09.10.2022 günü yani dün sabah namazını B.evler mahallesinde ki İmam-ı Birgivi camisinde kıldık. Pandemi nedeniyle bir süre ara verilen sabah namazı buluşmaları yeniden başlamış oldu.

Her pazar yapılan sabah namazında buluşma ve sabah namazını kılma sırası bu kezde B.evler İmam-ı Birgivi camiin de yapıldı. Allah kabul eylesin. Sabah namazı buluşmasında Altı Eylül İlçesi müftüsü Hayati Yelkovan müftülük görevlileri yakın camilerin görevlileri ve kalabalık bir cemaat topluluğu katıldı.

Balıkesir gerçekten yaşanacak bir şehir. Her bakımdan ülkemizin önde gelen en iyi 10 vilayetinin içinde olan bir yer. Hem Marmara ya hem Ege ye kıyısı olan, doğal güzelliklerinin, denizinin, Kaz dağları gibi harika bir cenneti barındıran, turizmin göz bebeği sahilleriyle, yaz kış gezmeye müsait, kaplıcalarıyla zeytiniyle, hayvancılık ve süt üretimiyle, her mevsim yetişen meyve ve sebzeleriyle, ucuzluğuyla, memur, çalışan ve emeklinin rahatlıkla yaşayabileceği, İstanbul, Bursa ve İzmir arasında köprü vazifesi yapan, artıları eksilerinden çok fazla olan bir şehir. Bütün bunların yanında Balıkesir ülkemizin başka yerlerinde fazla yapılamayan hayır ve güzelliklerin yapıldığı, güzel adetlerin devam ettirildiği bir şehir. Ben gerek öğrenci, gerek memur ve emekli olduktan sonra ülkemizin birkaç vilayeti dışında her tarafını gezdim, dolaştım, görev yaptım ve gördüm. Balıkesir kadar hayır işlerinin yapıldığı başka bir yer görmedim. Kesinlikle abartmadan söylüyorum bu konuda Balıkesir çok yeri geçmiş durumda. Hemen hemen her mevsim her yerde yapılan lokma hayrı, pilav hayrı, hacı hayrı, yine genelde bahar aylarında yapılan köy hayırları ve daha başka hayırlar gerçekten çok güzel ve anlamlı hayırlardır.

Bir diğer güzel hayırda devamlı her ayın ilk Pazar günü Eski camide sabah namazında yapılan hayır ve yine her Pazar şehrimizin değişik camilerinde yapılan İl, ilçe müftülükleri ve cami görevlileri ve hayırseverlerin katkılarıyla bir araya gelinen sabah namazı buluşmalarıdır. Bu buluşmalarda hangi camide olursa olsun uzaktan yakıdan iştirak çok güzel olmakta ve eş dost, bir araya gelerek görüşme ve beraber namaz kılıp sohbet etme imkânına kavuşmaktadırlar.

Bu pazarda(dün) B. Evler İmam-ı Birgivi camiinde buluştuk. Sabah ezanından sonra Kuran ve Yasin okunup namaz kılındıktan sonra değerli hocalarımız ilahileri okuduktan sonra İlçe müftümüz değerli Hayati Yelkovan ın duasıyla namazımızı bitirdikten sonra hayırseverlerin organize ettiği çorba içmesi ve sohbetiyle bitirmiş olduk.

Şüphesiz adet haine getirilen ve her hafta yapılan bu güzel buluşmalarda hem bir araya gelindiği gibi hem de sabah namazının eşsiz sevabına da kavuşmuş oluyoruz. Peygamber Efendimizin dediği gibi:-Kim sabah namazını cemaatle kılarsa akşama kadar ve yine kim yatsı nazmını da cemaatle kılarsa sabaha kadar Allahu Tealanın koruması ve himayesi altındadır buyurmuştur. Ve yine Peygamber Efendimiz in buyurduğu gibi’-Eğer sabah namazının sevabını ve faziletini bilseydiniz değil yürüyerek, sürünerek bile camiye gelirdiniz ‘ hadisi bizlere ne kadar büyük müjdeyi veriyor.

Allah kıldığımız namazları kabul etsin ve yine önümüzde ki pazar günlerinde yine başka camilerde sabah namazlarında buluşmayı hepimize nasip eylesin. Sağlık ve esenlik dileklerimle hoşça kalın.

Em.Sağ. Yazar. Aslan TORUN