“Düzgün Sokağı”

Düzgün Sokağı Altıeylül İlçesinde yer olan oldukça önemli bir cadde. Bu bölge geliştikçe bu sokakta yoğun bir şekilde kullanılmaya başladı. Sokak yapıldığı günden beri herhangi bir şekilde elden geçmedi. Daha önceki dönemlerde Altıeylül Belediye  Başkanı Zekai Kafaoğlu zamanında düzenlenen cadde kaderine terk edilmiş durumda. Bu sokağın sorumlusu hangi belediye ise buraya bir el atması gerekiyor. Kaldırım taşları kırık, dökük. Yapılan inşaatların yola ve kaldırımlara verdiği zararlar var. Aydınlatma yeterli değil ve bazıları aylardan beri çalışmıyor.

Altıeylül İlçesi’nin ve Bahçelievler Mahallesinin en önemli yerlerinden biri olan bu sokakla ilgilenilirse iyi olacak.

SU
Eskiden Balıkesir’de suyu evdeki musluklardan içerdik ve Terkos Suyu diye adlandırırdık. Balsu çeşmelerinden su doldurur ve ihtiyaç duyursak Ayvatlar Suyu alırdık. Ayvatlar suyunu satmak için atlı arabalar mahalle aralarında gezerdi. Daha sonra Ayvatlar Suyu ortadan kalktı gitti.
Günümüzde Balıkesir'de Karesi ve Altıeylül ilçelerinde çeşmeden su içilir mi? diye merak ediyorum. İçenler vardır muhakkak ancak su çok berrak değil. Suyun bu kadar pahalandığı bir dönemde evimizdeki musluklardan su içseydim ne güzel olurdu değil mi?

EYLÜL ve PAZAR
Eylül geldi, sonbahar başladı. Temmuz ve Ağustos aylarında pazara gelmeyen ucuzluk artık hiç gelmez. Ne domates ucuzladı ne de bamya. Kral Badalan ise 100 lira. Birde pazarlarda dikkatimi en çok çeken şey tezgahlarda etiket olmaması. Eskiden her tezgâhta etiket olurdu. Zaman zaman zabıta gezerek tezgahlara etiket koymayanları uyarır ve etiket koymalarını isterdi. Umarım belediye bu konuda önlem alır.

Sonbaharda neler olur kısaca?
Sonbahar Geldi
Gündüzler kısalıyor, geceler uzuyor. Güneş, erken batmaya başladı. Daha az ısı ve ışık veriyor. Serin, yağmurlu ve rüzgârlı günlerin sayısı artmaya başladı. Bir yaz daha geldi geçti. Sonbahar, Kuzey yarım kürede Eylül, Ekim ve Kasım; güney yarım kürede ise, Mart, Nisan ve Mayıs aylarına denk gelir.