Ördek sendromu isminden dolayı birçok kişinin dikkatini çekmiş bir rahatsızlıktır. Çoğu kişi ördek sendromu nedir diye merak ederek bu konu hakkında araştırmalar yapar. Sendrom hakkında bilgi alan kişiler sendroma verilen isim ile sendromu genellikle bağdaştıramaz.
Ördek sendromu nedir? diye merak edenler için verilebilecek en doğru cevaplardan birisi kusursuz görünme çabasıdır. İnsanlar başkaları tarafından kusursuzmuş gibi görülmek ister. Böylece kendilerini daha iyi hissettiklerini düşünür. Kimse kusursuz görünen kişilerin gerçek hikâyesini bilmez. Çünkü o kişi kusursuzsa kötü deneyimleri ya da kötü giden bir hayatı yoktur. İnsanlar kendilerini bu şekilde göstermeye çalışarak acılarını gizler. Hatta çoğu zaman bunu kıskanılan biri olmak için dahi yaparlar. Bu durum psikolojik bir rahatsızlıktır. Ördek sendromu tam olarak bu rahatsızlığı tanımlar.

Ördek Sendromu Belirtileri Nelerdir?
Ördek sendromu belirtileri genellikle ergenlik çağındaki kişiler için normal görülebilir. Fakat bu durum aslında normal değildir. Birçok kişi sadece şımarıklık olarak algılıyor olsa da aslında bazı kişiler bu sendroma sahip olduğu için kusursuzluk psikolojisi altında hareket eder. Ördek sendromu belirtileri, sosyal medyayı daha sık kullanan kişilerde yoğun şekilde görülür. Sizlerde ya da çevrenizdeki kişilerde bu sendromun olup olmadığını merak ediyorsanız, mutlaka Ördek sendromu belirtileri hakkında bilgi sahibi olmanız gerekir. Psikologlar ve psikiyatristler bu sendroma bağlı olarak ortaya çıkan bazı belirtileri teşhis etmiştir.

Bu belirtiler arasında;
*Kişinin sürekli olarak kendini başkaları ile kıyaslama isteğinin bulunması
*Kusursuz görülme çabası
*Yakın çevresi ve başka kişiler tarafından eleştirilme korkusu
*Sürekli olarak başkaları tarafından manipüle edilmeye çalışıldığını düşünmek
*Hayata uyum sağlayamama korkusu yer alır.
Bu belirtiler, sendroma sahip olan kişilerde en sık rastlanan ortak problemler olarak bilinir. Bunların haricinde ise kişide farklı problemlerin ortaya çıkması da olasılıklar arasında yer alır.

Ördek Sendromu Neden Olur?
Ördek sendromu kişilerin kendisini daha iyi hissetmesi adına bazı yanlış davranışlar sergilemesinden kaynaklı olarak ortaya çıkar. Bu sendromun temelinde kişinin hayatını beğenmemesi yer alır. Günümüzde ördek sendromu örnekleri sıklıkla karşımıza çıkar. Herhangi bir sosyal medya üzerinden görmüş olduğumuz hayatlar, bizim gördüğümüz kadar değildir. Ördek sendromu oluşumunu tetikleyen şey de bu durumu kavrayamamak ile alakalıdır. Dışarıdan bir kişiyi kusursuz görenler genellikle kendisi de öyle görülmek ister. Karşısındaki kişiye imrenerek ona benzemeye çalışır. Bu sebeple de sendrom tetiklenir. 

Ördek Sendromu Nasıl Teşhis Edilir?
Ördek sendromunu teşhis edebilmek aslında oldukça zordur. Bu sendroma sahip olan kişilerin öncelikle kendilerini fark etmeleri ve bu problem ile yüzleşmeleri gerekir. Ördek sendromu örnekleri göz önünde bulundurularak bireysel bir teşhis koymak mümkün. Sosyal medyada olmadığınız biri gibi mi davranıyorsunuz? O zaman bu sendroma sahip olma olasılığınız çok yüksek. Kendinizde sendroma ait belirtileri fark ettiğiniz takdirde mutlaka psikolojik destek almanız gerekir. Psikologlar ve psikiyatrisler, kişinin davranışlarını gözlemler. Böylelikle kişinin şikâyetleri ve uzmanların gözlemleri sonucunda net bir şekilde sendroma dair teşhis koyulur.