Okumak, düşünce becerisini geliştiren çok güzel ve doğru bir eylemdir. Okumak, ufkumuzu açar, zihnimizi geliştirir. O yüzden düşüncelerimizdeki etkisi tartışılmaz…

 Okudukça zihin çalışmaya başlar ve böylece düşünme eylemi gerçekleşir. Yani sağlıklı düşünmenin kaynağı okumaktan geçer. Sağlıklı düşünmek ise sağlıklı kararlar almamızı, olaylara akıl ve mantık çerçevesinden bakmamızı, net ve kararlı duruş sergilememizi ve daha birçok olumlu etkileri beraberinde getirir. Okuyarak daha iyi sorgularız, daha sağlıklı düşünürüz, olaylara farklı pencerelerden bakıp empati yeteneğimize de geliştirebiliriz…

 Her kitap farklı bir yolculuktur aslında. Okuyarak öğreniriz, yeni bilgiler öğrenmek için merak ederiz ve merak ettiğimiz içinde öğrenmek için çaba gösteririz. Okuyarak sorgulamaya başlarız, eleştiri ve kıyaslama becerimiz artar, düşünce gücümüz gelişir. Önümüze yeni yollar, yeni ufuklar açılır. Okuduğumuz kitaplarda farklı düşünce yapılarını görüp, buna kafa yorarız. Kendimizi daha iyi keşfedip, hayata daha farklı bir gözle bakabiliriz…

 Okuyarak aynı zamanda düşünmeye başlar insan. Kendi doğrusunu bulur, bilinçlenir. Böyle olunca da toplumda kendi düşüncesiyle var olur ve kimsenin kendisini yanına çekmesine izin vermez. Çünkü okuyup düşünerek daha objektif olur ve kimsenin maşası olmaz…

 Kitaplar sayesinde birçok farklı düşünce yapısına ulaşırız. Okuduğumuz her kitap bizi düşündürmüştür. Düşündükçe de konunun bilinmeyen yönlerini araştırmaya başlarız. Farklı fikirler hakkında düşünerek doğru bilgilere ulaşırız. Böylelikle bazen fikirlerimiz değişir ya da fikirlerimizin doğruluğunu teyit etmiş oluruz. Hep kitap bizim için aslında bir sorgulama alanıdır. Okudukça düşünürüz, düşündükçe dönüşürüz, dönüştükçe de dönüştürmeye başlarız. Hakikate okumak sayesinde ulaşılır!..

 Bu nedenle okumak ve düşünmek iç içe geçmiş, birbirinden ayrılmaz bir bütündür. İnsanın hayatını değiştirmesi ve güzelleştirmesi adına çok anlamlı ve de önemlidir!..