Özellikle Yeni Çarşı ve civarında kullanıcıların motosikletlerini her yere rastgele park etmesi yüzünden kötü bir görüntü ortaya çıkıyor. Yaya kaldırımları, ara sokaklar, Sümerbank’ın önü, arkası, Yeni Çarşı kaldırımları, Paşa Cami ve çevresi kısacası aklınıza neresi gelirse sıra sıra park etmiş motosikletlerle dolu.
Diğer en önemli bir sorun ise elektrikli bisikletlerin, motosikletlerin umursamadan sürekli olarak kaldırımlardan gitmesi. Ayrıca, ters yoldan gelen mi ararsın, kasksız gezen mi? Her taraf motosiklet dolu.
İş için motosiklet kullananlar ile işe gitmek için motosiklet kullananların da bazı istekleri var. Kullanıcılar, motosiklet park yeri yapılmasını ve bu park yerlerinin sayısının arttırılması istiyorlar.
İlk kez Yeni Çarşı Aygaz önündeki motosikletlerin bulunduğu yere Karesi Belediyesi “MOTOR VE BİSİKLET PARK ETMEK YASAKTIR” levhası koydu. Ona rağmen şeridin bitimine park edenler var. Özellikle Sümerbank önüne park eden motosikletlere ceza yazılsa da buradaki motosiklet sayısında hiçbir düşme olmuyor.
Bundan böyle bir bina yapılırken otomobil için düşünülen park yerlerinin motosikletler içinde düşünülmesi gerekiyor. Bu motosiklet park yeri olayı apartmanlarda, resmi dairelerde ve iş yerlerinde zorunlu hale getirilmelidir.
Ayrıca tüm otoparklarda muhakkak yeterli bir alan motosiklet için ayrılmalıdır.
Balıkesir’in tüm ilçelerine bir an önce ücretsiz motosiklet park yeri çalışması yapılırsa iyi olur.
Bu uygulamayla birlikte vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandığı şehir merkezindeki yol kenarlarına ve kaldırımlara gelişigüzel park etmenin de önüne geçilir ve en azından gelecek yaz aylarında bu kadar görüntü kirliliği ve park sorunu olmaz.

Motosiklet Fıkrası
Temel motosiklet kursunu gidiyormuş ve çok başarılı bir öğrenciymiş. Öğretmenleri tam olarak hazır olduğunu belirtmeden önce Temel ve arkadaşlarına son bir uyarıda bulunmak istemiş:
- "Bakın, eğer gece motosiklet ile gezerken karşıda bir ışık görürseniz bilin ki bu başka bir motosiklettir, dikkat edin."
Temel ehliyetini almış ama 2 ay sonra hocaları Temeli hastanede tüm kemikleri kırık bir halde görmüşler ve sormuşlar:
- "Temel ne oldu?"
- "Karşıda 2 ışık gördüm, aralarından geçeyim dedim."

Motorcu Sözleri
“Motor sürmek, rüzgârla dans etmektir.”
“Gittiğin yerden ziyade, yolda olmak önemlidir.”
“Motorum, benim özgürlük biletimdir.”
“Hızını azaltma, hayatını yaşa.”
 “Her yolculuk yeni bir maceradır.”