KUVA-Yİ MİLLİYE FUTBOL TURNUVASI BAŞLADI

Çalışmakta olduğum Birlik Gazetesi tarafından düzenlenen 19. Kurumlar Arası Kuva-yi Milliye Futbol Turnuvası bu hafta sonu itibari ile başladı. Uzun yıllardır devam eden turnuva geleneği bu sene de sürüyor.

Adeta amatör liglerde maç izliyormuş gibi hissettiğimiz bu turnuvada katılan 32 takım, şampiyonluk için büyük bir emek harcıyor. Cumartesi günü başlattığımız turnuva, yaklaşık 2 ay boyunca haftasonu akşamları Küçük Sanayi Sitesi’nde bulunan halı sahada düzenlenecek. Amatör lig havasında yapılan turnuvaları izlemenizi tavsiye ederim. Takımlar centilmen bir şekilde mücadele ediyorlar. Amatör futbolda aradığınız ne varsa burada da mevcut. Hatta maçları izlemeye gelen taraftar sayısı zaman zaman amatör liglere göre daha çok oluyor diyebilirim.

Ali Hikmet Paşa Futbol Tesislerinde yapılan tadilatlar nedeniyle merkezde izleyemediğimiz o amatör liglerin hasretini bu turnuva ile bir nebze de olsa gideriyoruz. Desteklediğiniz bir takım olmasa bile, mutlaka ve mutlaka bir haftasonu akşamınızı ayırıp buraya gelmenizi tavsiye ediyorum.

Daha önceden turnuvayı izleyenlerden birçoğu bir hafta sonra yine aynı yerinde maç izlemeye geliyor. Kavgadan, hakemi aldatmadan ziyade top oynamak için sahaya çıkan futbolcular izleyenlere güzel zamanlar geçirtiyor. Yani demem şu ki; Cumartesi günü saat 19.00’da başlayan ve 23.00’a kadar sürecek maçlara mutlaka uğramanızı tavsiye ediyorum.