İyi çocuk yetiştirdiğini düşünerek marka giydirip, lüks yerlerde yemek yedirip, en iyi okullarda okutup, her istediğini alıp, kendisini prens, prenses gibi hissettirip, başarı ve hırs odaklı, hazır fast food tarzı hayat sunan aileler; çocuklarına sorumsuz, doyumsuz bir hayatın reçetesini bırakır. Sonra kendisini çok bir şey sanıp hiçbir şey sahibi olamaz. Üretemez ve en önemlisi, şükredip mutlu olamaz. Bir çocuğu doyumsuz, başarı odaklı yetiştirmek ve ona hazır hayat sunmak, verebileceğiniz en büyük zarardır.
Çocukları bazen pazardan da giydirmeli, sıradan yerlerde de yemek yedirmeli.

GÜNLÜK TUZ İHTİYACI
Tuz yemeklere verdiği lezzetle en vazgeçilemeyecek tatların başında geliyor. Zararlı olarak bilinse de, vücuduna faydaları çoktur. Onun için ölçülü alınması gerekir.
Vücudunun günlük tuz ihtiyacı ortalama 6 gramdır. Yurdumuzda bunun 3 katı kadar daha fazla kullanılıyor. Tuz tüketimi arttıkça hastalıklar çoğalıyor. Fazla tuz organlar için çok tehlikelidir. Dünya sağlık Örgütü son olarak günlük tuz tüketim miktarını ise en fazla bir buçuk çay kaşığı olarak açıkladı.
En fazla tuz bulunan, ürünler: Cips, hazır çorba, bisküvi, sosis, turşu, zeytin, kuruyemiş, salça, ketçap, hazır soslar, konserve...
Tuz yerine eklenebilecek bazı baharatlar: Maydanoz, nane, kekik, dereotu, fesleğen...

BUZDOLABINA KONMAYANLAR
Besinlerde bulunan vitamin ve minerallerden dolayı bazı besinler oda sıcaklığında yer alması gerekirken bazı besinlerin de buzdolabında olması gerekiyor. Buzdolabına koyulmaması gerekenler:
Sarımsak: Antibakteriyel etkiye sahip sarımsak sadece 2 gün içinde buzdolabında bakteri üretir.
Tatlılar: Bal, reçel ve çikolata gibi tatlı besinler buzdolabında organik özellikleri yanında reçel ve balın akışkanlığı da bozulur.
Domates: Yıllardır herkesin yanlış bildiği bilgi. Domates buzdolabında organik yapısı soğuk havadan dolayı bozulur. Kabukları kırışan domates bakteri meydana getirmeye başlar.
Kahve: Soğuk ve nem, lezzetini ve görüntüsünü bozar.
Patates: Durduğu yerin kokusu ile tadı değişir. Buzdolabında bir günden fazla kalınca bozulur. Görüntüsü aynı kaldığından fark edilmez. Pişirince bağırsak hastalıklarına sebebiyet verebilir.
Çilek: Çilek ve frambuaz, tırtıksı yapısıyla bakterileri tutar. Kiklospora bakterisi taşıyabilen meyveler, kısa sürede bozulabilir.
Avakado: Avakado meyvesinin daha hızlı olgunlaşması ve lezzetini kaybetmemesi isteniyorsa buzdolabına konmaz.
Muz: Olgunlaşmamış muzlar buzdolabına konmaz.
Meyve: Sert çekirdekli meyveler, buzdolabına konulduğunda lezzetini kaybeder. Buzdolabına koymamak daha doğrudur.

İKİ HEDİYE
Fransa’da fakir bir delikanlı ile fakir bir kızı nişanlamışlar. Kızın altın sarısı uzun saçları varmış. Oğlanın da dedesin den yadigâr bir cep saati. Delikanlı, nişanlısına bir hediye almayı düşünmüş. Bir şeyi olmadığı için saatini satıp, nişanlısının saçlarına güzel bir toka almış. Kız da aynı duygularla nişanlısına bir hediye almak için o altın sarısı saçlarını kesip satmış. Bu parayla da gencin saatine çok güzel bir köstek satın almış.
Habersiz birbirlerine hediye almanın sevinciyle karşılaşan nişanlılardan biri tokayı, diğeri kösteği vermiş ama heyhat! Saç da gitmiş saat de.