“İcatlar ihtiyaç üzerine ortaya çıkar”
İcatların çoğu daha önce var olan teknolojilerin yeni ve benzersiz biçimde bir araya getirilmesinin sonucudur. Bu yeni ürün belirli bir insan gereksinimini karşılama çabası sonucunda, mucidin bir işi daha çabuk ya da daha verimli yapma isteği sonucunda, hatta bazen rastlantıyla ortaya çıkabilir.
Dünyayı Değiştiren İcatlar
*ÇİVİ : Çivi olmasaydı belki de uygarlık buralara gelmeyecekti.
*MATBAA: 1440 yılında Alman Johannes Gutenberg tarafından icat edildi.
*AMPUL
*PUSULA
*TEKERLEK
*İNTERNET
*İÇTEN YANMALI MOTORLAR
*TELEFON
Tarihteki en eski buluş tekerlektir. Tekerlek, Homo adında bir adam tarafından icat edildi. Tekerleğin ilk patenti 1210'da alındı. Tekerlek yük taşımak için kullanıldı ve bugün hala kullanılıyor.
Dünyanın ilk icadı nedir?
İlk Çağ, yazının icadı ( y. M.Ö. 3000) ile başlamaktadır. Uygarlığın, bilimin, sanatın ve insanlığın gelişiminde dünya tarihi için en önemli buluş yazıdır. İnsanlığın en büyük buluşu olan yazının bugünkü şeklini alması altı bin yıllık bir gelişmenin sonucudur. Yazının bulunuşu tarihçilere göre tarihin başlangıcı olarak kabul edilir.
21. yüzyılın en önemli buluşu nedir?
Almanya'da yapılan bir araştırmada akıllı cep telefonları içinde bulunduğumuz yüzyılın en anlamlı icadı olarak tanımlandı. Görüşlerine başvurulan katılımcıların yüzde 45'i 21. yüzyılın en anlamlı icadı olarak akıllı telefon olarak bilinen Smartphone'ları gösterdi.
Bilim dünyasını sarsacak buluşlar bazen tesadüfen ortaya çıkıveriyor. Bilim dünyasında “tesadüfen” gerçekleşen buluşlarla dolu ve bunlara “serendipiti” adı veriliyor.
Teflon
Çoğu insan teflonun NASA’nın uzay çalışmaları sırasında üretildiğini zanneder. Oysa bu yapışmaz kaplama maddesi, Roy Plunkett adlı bilim insanının gazları kullanarak yeni bir soğutucu yapmaya çalışırken tesadüfen bulduğu bir “yan ürün”dür. Plunkett laboratuvarda patlamasın diye kuru buzun (donmuş karbondioksit) içine koyduğu bir gazın, ertesi gün mumsu ve kaygan bir hal aldığını fark etmiş. Sonra bakmış ki; bu madde ısıya, suya hatta aside bile dayanıklı… Başka bir mühendis bu maddeyi alüminyuma yapıştırmayı başarınca da ortaya teflon tava çıkıvermiş!
Kısacası hayatı kolaylaştıran her şey muhteşem bir icattır ve bu icatları aklına getiren kişilerin alınlarından öpmek, önlerinde saygıyla eğilmek gerekir.