BU YAZ TATİL YOK!

Pandeminin bitmesiyle birlikte bu yaz hepimiz tatil planları yapıyorduk. Ancak akaryakıt başta olmak üzere aklımıza gelebilecek her şeye gelen zamlar, hayallerimizi birer birer suya düşürdü. Pandemi öncesinde yaptığımız o güzel tatilleri, bu yıl pek de yapabilecek gibi durmuyoruz. Çünkü artan hayat pahalılığı ile geçimimizi zor sağlarken şu ekonomide tatili düşünmek bile imkansız hale geliyor. Daha öncesinden otellere, çadır kamplarına, karavan kamplarına giderdik. Ülkenin farklı farklı yerlerinde tatil planları kurardık. Hatta yurt dışında tatil yapmayı bile düşünürdük. Ancak şuanda ortalama bir arabayla günübirlik il merkezinden körfeze gidip gelmek bile minimum 500 liradan başlıyor. Bu sadece taşıtın yakacağı yakıt. Gittiğimiz yerde yeme içmeyi de katacak olursak rakamlar git gide büyüyor.

Durum böyle olunca da daha önceden yaptığımız tatilleri bu yıl yapamayacağız. Hayallerini kurmak bile mümkün değil. Çünkü gider hesapları yaptığımızda geçimimizi sağlamak için harcadığımız paradan tatile kalan olmuyor. Eğer bu şekilde başta akaryakıt fiyatları olmak üzere her şeye zam gelmeye devam ederse yakında evden bile kafayı çıkartamayacağız.

Asgari ücrete gelen zam ile birlikte hepimiz kapıda yeni zamların olduğunu tahmin edebiliyoruz. Bu senelerdir böyle. Bu sebeple de yakıt fiyatların düşmek yerine ben daha da yukarıya gideceğini düşünüyorum. Böylelikle de tatilsiz geçireceğimiz yılların ilkini yaşamış olacağız.