Cumhuriyet Halk Partisi’nin ülke genelinde devam ettiği ve 109’uncusunu geçtiğimiz hafta sonu Balıkesir’de gerçekleştirdiği “Millet İradesine Sahip Çıkıyor Mitingi” yoğun bir kalabalıkla yapıldı.
Mitingi sizler için kısaca bir değerlendirmek istedim.
Balıkesir mitinginin bizler için en önemli tarafı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın çıkıp 3 kez üst üste “Ben Cumhuriyet Halk Partiliyim” demesi oldu.
Ahmet Akın miting otobüsünün üzerinden sarf ettiği bu sözler sırasında CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise o anda aşağıda otobüsün içinde bulunuyordu. Genel Başkanın yanında dedikodu diyerek cevap verdiği “AK Partiye geçiyor”, “İstifa edecek” söylemleri aslında bir bakıma boşa düşmüş oldu.
Lakin 2 yıldır devam eden AK Parti’ye geçeceği dedikoduları son buldu mu dersiniz bence bulmadı, bulmayacak da.
Ahmet Akın’ın istifa edeceği söylemleri CHP içinde ruhsal bozukluğa sebep oluyor, bu söylemlere CHP mitinginde cevap verilmesi partiye gönül verenlerin içine su serpmiş olabilir.
Mitingin en dikkat çekici tarafı buydu.
Bu aşama söylemek isteyeceğim son söz bu dedikoduları çıkaranlar zaten AK Parti’nin aday göstermesi beklenen Milletvekili Mustafa Canbey’in önünü kesmek isteyen ve Canbey’i istemeyen AK Partililer diye düşünmeye başladım, ki çokta mantıklı gelmeye başladı.
Mitinge dönecek olursak, bazı troller meydan boştu diye miting öncesi fotoğraflardan niyet okumuşlar.
Oysa keşke miting alanına gelip o anı yaşasalar süreci daha net görürlerdi. Neticede yakın zamanda ne yerel seçim nede genel seçim var!
Seçim dönemi içinde olmadığımız için ve Özgür Özel’in meydanlardaki 109’uncu mitingi olmasına rağmen kalabalık fena değildi.
Sıcak zaten bunaltıcıydı, çok sayıda fenalaşan oldu.
Ayrıca CHP Genel Başkanı Özel’in konuşması ile halkı pek coşturamadığı, bazı söylemlerinin karşılık bulmadığı bir gerçek. Ama buna rağmen vergide adalet, emekli ya da ekonomi açısından söyledikleri dikkat çekiciydi.
CHP’li Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nden övgü ile bahsetti. CHP Belediyeciliğine dikkat çekti.
Kongreyi değerlendirecek olursak vasat değil amma çok mükemmel de değildi.
Örneğin meydandakilere su dağıtılabilinir ya da gölgelik alanlar oluşturulabilinirdi. Eksikliklere rağmen Balıkesir nezlinde kalabalık bir miting olduğunu söyleyebilirim. En azından mitinge zamanında geldi insanlar çok beklemedi. Sadece konuşma uzayınca miting alanı erken dağıldı.
CHP ve Özgür Özel’e tavsiyem partisinde ve partisine sempati duyanlarda bu mitingler karşılık bulabilir fakat halkın, yurttaşın beklediği daha farklı bir muhalefet rotası.
Ne derseniz onu da muhalefet kendi bulsun.
Balıkesir’de zaten Kuva-yi Milliye Meydanını doldurabilecek iki parti var birisi CHP, diğeri AK Parti diğer partilerin meydanı silme doldurabileceğini düşünmüyorum. Cumhur İttifakı ortağı MHP’nin en son ne zaman Balıkesir’de miting yaptığını hatırlamıyorum bile.
Bir mitingin daha ardından sizlerle bu dip notları paylaşmış olayım.
Kalın sağlıcakla.
