Uzun süre Gemlik’te yaşadım. Bursa’ya çok yakın bir ilçe ve 15 dakikada bir yaz-kış Bursa’ya belediye otobüsü var. O yıllarda belediye AK Parti de idi. Daha sonra CHP geçti ve şimdide CHP’li belediye devam ediyor. Gemlik Bursa’nın          en güzel ilçelerinden biridir. Gemlik’e gitmenizi öneririm. Gelelim Bursa’ya 4 günden Bursa’yı geziyorum. Klasik olarak Ulu Cami, Koza Han, Kapalı Çarşı ve civarını gezdim. Ulu Cami ve civarı çok kalabalıktı. Cami içerisinde aşırı bir kalabalık vardı bu kalabalığın büyük bir kısmını kadınlar oluşturuyordu. Burada ki ilginç olan durum kadınların kendilerine ayrılan bir yer olmaksızın namaz kılmaları, dua etmeleri ve camiyi gezmeleri idi. Eskiden bu kadar kadın yoğunluğu yoktu. Cami içinde ve dışında halılarda insan figürü olduğunu anlatanlar artık konuşmuyordu, çünkü caminin halıları değişmişti. Keşke bizim Paşa Caminin halılarının aynısından yapsalardı. Şimdi halılar cami ile uyum sağlamamış. Belki de yine insan figürü var dedikodularından kurtulmak için yapılmış olabilir. Yine cami ilgili olarak pencerelerini koruyan demirlerin bir kısmında haç işareti söylentileri de var. Umarım yakında pencerelerin demir parmaklarını değiştirmezler.
Bursa da iki tane önemli alış-veriş merkezi var. Buralarda aşırı kalabalıktı. Dikkatimi çeken ise gezenlerin çok alışveriş yapanların ise az olmasıydı. 3-4 firma kredi kartına peşin fiyatına 6 ay taksit yapıyordu ve oralarda biraz yoğunluk vardı. Zaten dünyanın neresinde kredi kartına taksit var ki?
Bursa, Balıkesir kadar sıcak bir yer. Hava çok sıcaktı. Arap turistler çok fazla ve her yerdeler.
Bursa, tarih boyunca tarım ve hayvancılık, denizcilik, ticaret, tekstil, sanayi, turizm konularında katkı sağlamıştır. Konumuyla hem İzmir'e, hem Ankara'ya, hem de İstanbul'a yakın olan; turizmde Türkiye'nin marka konumlarını bünyesinde barındıran ve Antalya ile beraber hem dağ hem deniz turizmine sahip iki şehirden biri olduğunu da hatırlatmak isterim.
Fiyatlara gelince Koza Han’ın alt katında bulunan kahvehanelerde Türk Kahvesi 100 lira. Dönerin porsiyonu 550 lira. Fiyatlar yer ve mekana göre değişiyor. Bursa'ya geldiğinizde istemeden olsa para harcıyorsunuz ve nereye harcadığını da anlamıyorsunuz. Bunun en nedeni de hayatın pahalı olması.
Sizde bir gününüzü Bursa’ya ayırın ve hiç bir şey yapamazsanız İKEA’da İsveç köfte yiyin.