Balıkesirspor şehrin markası, taraftarın sevdası, olmazsa olmazı 58 yaşında. Bugün gelinen nokta da Abdullah Bekki ve yol arkadaşları kırmızı beyazlı bayrağı devir aldı. Bu bayrağı yukarılara taşımak için çaba gösterecekler. Süper Lig coşkusunu yaşadıktan sonra amatörün kenarına kadar gelen bir Balıkesirspor, son anda lige tutunarak yeniden eski günlere dönebilmenin mücadelesini verecek.

***

Şimdi biraz gerilere gidelim. 1990’lı yıllara uzanalım. Ergün Gür’ün Başkan olduğu günlerde yaşanan başarının ardından genel kurulda kayyum’a kalan bir Balıkesirspor. Genel kurulda Balıkesirspor’a başkan adayı çıkmayınca kırmızı beyazlı kulüp divanı yöneten üç kişiye yani Erol Taşkesen, Cengiz Uran (Rahmetli) ve bana kalmıştı. Kayyum olarak yeni genel kurula kadar takımı üç kişi yönettik. Rahmetli Faruk Kula, her zaman olduğu gibi o günlerde de Balıkesirspor’a sahip çıkarak desteğini verdi ve iki deplasman (Uşak ve Manisaspor) müsabakasının masraflarını üstlendi. Ardından genel kurul yapıldı ve yeni başkan, yeni yönetim ile yola devam edildi. Sonrasında 2000’li yılların başında yaşanan amatör mücadele. Ardından yeniden profesyonel lige çıkış.

3. Ligde Rafet Çetinel ile yaşanan şampiyonluk ve sonra efsane Başkan Tuna Aktürk ile peş peşe gelen şampiyonluklar ile çıkılan Süper Lig. Başkan Tuna Aktürk’ün yaşattığı şampiyonluklar sonrasında yaklaşık 40 yıl sonra gelen Süper Lig coşkusu. Tuna Başkan’a maddi ve manevi destek sağlansaydı bugün belki de Balıkesirspor hala Süper Lig takımıydı.  Ardından 1. Ligde duraklama devri. Feyyaz Çiftçi, Remzi Boncuk dönemleri. Sonrasında ise Mustafa Bahçeci dönemi.

MUSTAFA BAHÇECİ’NİN BALKES SEVGİSİ

Mustafa Bahçeci demişken Balıkesirspor’un geçmişine gidelim. Mustafa Bahçeci ismini Balıkesirspor’da ilk olarak 90 yılların sonunda Nadir Karaağaç’ın Başkanlığı döneminde görev aldığı yönetim kurulunda duyduk. Aslen Kayserili olan ancak Balıkesir’e geldiği ilk günden bu yana, bir Balıkesirli kadar şehre sahip çıkan, şehrin markası olan Balıkesirspor’a gönül veren, tam bir kırmızı beyaz sevdalısı olan, şehrin takımı için her zaman elini taşın altına koyan bir Mustafa Bahçeci.

Amatör küme batağında Emin Ermişler başkanlığındaki yönetimde ateşten gömleği giyen Mustafa Bahçeci, kırmızı beyazlı sevdanın amatör küme batağından çıkışına katkı sağlayan isimlerden biri oldu. Öyle ki takımın eski günlere dönebilmesi için işini arka plana attı. Önce Balıkesirspor ve onun başarısı dedi. Rafet Çetinel Başkanlığında ki yönetimde de görev alarak şehrin markasının başarısı için ter döken Mustafa Bahçeci, mevcut yönetim ile birlikte bir şampiyonluk sevinci daha yaşadı. Zaman zaman bazı siyasiler onu Kayserili olarak lanse etse de o her zaman Balıkesir ve Balıkesirspor için elini taşın altına koymaktan çekinmedi. Kırmızı beyazlı takımda ne zaman görev verseler hep varım dedi.

Tuna Aktürk döneminde de yönetim de görev alan Mustafa Bahçeci, 1. Lig şampiyonluğuna ulaşarak Süper Lig’e çıkmanın mutluluğunu yaşadı. Görev aldığı son üç yönetimde üç şampiyonluk yaşayan Mustafa Bahçeci, gerçek Balıkesirli ve Balıkesirsporlu olduğunu ispatladı.

Mustafa Bahçeci, Remzi Boncuk dönemi sonrasında kırmızı beyazlı takımın Başkanı oldu. Tecrübesi, bilgisi ve birikimleri ile kırmızı beyazlı takımı layık olduğu yere çıkartmak için harekete geçti. Asıl hedef kulübe kalıcı gelir kaynakları yaratmaktı. Ama önceliği şehrin markasının yeni bir tesise kavuşmasıydı. Bu yolda attığı adımlar ile yeri belirledi, projesini çizdirdi. Belediye meclisine sundu. Balıkesirspor ile ilgili hayallerini hayata geçirmenin heyecanını yaşıyordu Bahçeci.

Ancak Ümraniyespor maçında hakeme yapılan saldırı, devre arası kampında oyuncuların kazan kaldırması Başkan Mustafa Bahçeci’nin şansızlıkları oldu. Hakeme saldırı olayı ile ilgili kulübün ceza almaması için Federasyon nezdinde önemli temaslar kurdu, Balıkesirspor’un hakkını savundu. İşini gücünü bıraktı şehrin markası için koştu, çabaladı ve amacına ulaştı. Mustafa Bahçeci’nin bu dik duruşu Balıkesirspor’un bu olaydan ceza almamasını sağladı.

Ancak yerel yönetimde yaşanan değişiklik sonrasında Balıkesirspor Kulüp Başkanlığı görevini bırakmak zorunda kaldı. Bu karar ile de projesi, hedefleri, umutları da kaldı Mustafa Başkan’ın. Eğer görevine devam etseydi belki de bugün Balıkesirspor çok modern tesislerde şampiyonluk hazırlıkları yapıyor olacaktı. Bazı siyasilerin Kayserili diyerek Balıkesir ve Balıkesirspor sevgisini yok etmeye çalıştığı  Mustafa Bahçeci’nin Balıkesirspor ve Balıkesir sevgisi hala ilk günkü heyecan ile devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Balıkesirspor genel kurulunda diğer başkanlar ile birlikte hazır bulunan Mustafa Bahçeci’nin yüzünde ki tebessüm, kırmızı beyazlı sevdanın emin ellerde olduğunun göstergesiydi. Bugün yine Balıkesirspor için gel deseler, Mustafa Bahçeci koşarak gelir kırmızı beyazlı sevda için!

NEDİM ÖMER VE YÖNETİMİ ALKIŞI HAK ETTİ

Mustafa Bahçeci’nin görevinin sona ermesinin ardından Kadir Dağlı, Ümit Arslan, Özgür Yılmaz sırasıyla görev yaptılar. UÇK dosyaları onların elini kolunu bağladı. Ve iki yıl önce ‘Karanlıktan aydınlığa’ sloganı ile Nedim Ömer başkanlığındaki yönetim göreve geldi. İlk yıl çabaları sonuç getirmedi. Ama bu sezon kırmızı beyazlı takımın UÇK dosyalarını kapatarak transfer yasağını kaldırmayı başardılar. Balıkesirspor kulübünün önünü açtılar. İlk gün söyledikleri gibi şehrin markasını ‘Karanlıktan Aydınlığa’ çıkarttılar. Önümüzde ki sezon Balıkesirspor 3. Ligde mücadele edecekse bunun sebebi Nedim Ömer ve arkadaşlarıdır. Onlar biz önemli bir iş başardık deyip, göreve devam etmek istemediler. Dediler ki “Bu kulübe Balıkesir’den güven duyulan bir yönetim talip olursa biz görevi bırakmaya hazırız” dediler. Bu taleplerini Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’a da ilettiler. Kırmızı beyazlı takımın önünü açan, geleceğini kurtaran Nedim Ömer ve yol arkadaşları söz verdikleri gibi olağan genel kurul da aday olmadılar ve kırmızı beyazlı sevdayı karanlıktan aydınlığa çıkarttılar. Sözlerini yerine getirdikleri için de alkışı hak ettiler.

BAŞKAN BEKKİ VE YOL ARKADAŞLARI İNANÇLI

Şimdi Balıkesirspor’da açılan beyaz bir sayfa var. Bu beyaz sayfa da Başkan Abdullah Bekki ve yol arkadaşları yürüyecek. Hem de emin adımlarla. Balıkesirspor Kulüp Başkanı Abdullah Bekki, hedefini de başarı olarak belirledi. Şehrin önde gelen isimlerinden oluşan yönetimin açılan beyaz sayfa da önemli işler yapacağından kuşkumuz yok. Şehrin güven duyduğu yönetimin başarısı ayakta alkışlanacaktır. A takımın ve alt yapının başarısının yanında Mustafa Bahçeci döneminde ki tesis projesinin de hayata geçirilmesi Balıkesirspor’un yolunu aydınlatacaktır.

Bir de Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın genel kurulda yaptığı konuşma da “Bizim olduğumuz yerde iddia vardır, şampiyon olacağız” sözleri kırmızı beyazlı renklere gönül veren taraftarları da heyecanlandırdı. Şimdi Ahmet Akın ile birlikte yürüyecek olan kırmızı beyazlı camia, yarınlardan umutlu. Balıkesirspor’un layık olduğu yere birlikte çıkarılması için Balıkesir tek vücut. Karanlıktan aydınlığa çıkan şehrin markası Balıkesirspor’un hedefe yürüyeceği yolu aydınlık.