BALIKESİR BALIK TUTULACAK BARAJ GÖLLERİ

Balık tutmak insana birçok açıdan farklı his ve duyguları yaşatmaktadır. Özellikle doğanın içerisinde bulunmaktan keyif alanlar için benzersiz fırsatlar sunmaktadır. Balık tutmanın insana kazandırdıkları ve keyfi birçok insana göre vazgeçilmez ve değişilmezdir. Denize kıyısı olan illerde balık tutmak son derece kolay olabileceği gibi birçok farklı noktadan birçok farklı şekilde balık yakalamakta mümkündür. İlimizin kıyı kesimlerinde ise levrek, kefal, sardalya gibi balıklar başta olmak üzere her tür balık tutulabilmektedir. Ancak merkezde oturanlar çevrelerinde bulunan barajları tercih etmektedir. Balıkesir’de balık tutulacak yerler şu şekilde sıralanabilir;

Çaygören Barajı
Çaygören barajı, Balıkesir’de Simav Çayı üzerinde kurulmuştur. 1955 ve 1968 yılları arasında inşa edilmiş olan bu barajın ana amacı, sulamaya destek olmak ve taşkın kontrolü sağlamaktır. Ancak zaman içerisinde baraj içerisinde birçok farklı canlı ile balıklarda kendilerine uygun bir yaşam ortamı elde etmişlerdir. Tatlı su balıkçılığı yapmak isteyenler için birçok farklı imkân sağlamaktadır. Mevsimsel olarak barajın su seviyesinde inişler ya da çıkışlar söz konusu olabilmektedir.

İkizcetepeler Barajı
Kille Çayı üzerine kurulmuş olan bu baraj Balıkesir’de balık tutulacak yerler ele alındığı zaman oldukça öne çıkan noktalardan bir tanesidir. Yaklaşık olarak on kilometre karelik alanı ile son derece büyük bir barajdır. Ancak mevsimsel olarak bu baraj içerisinde de su azalması durumları söz konusu olabilmektedir. Bu durum barajda balık tutmayı biraz zorlaştırabilmektedir. Ancak genel olarak içerisinde farklı  kızıl kanat ve sarı balık gibi tatlı su balıkları bulunmaktadır.