Köşemizin bu günkü konuğu Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Dillek Ünal Hanım oldu.

Muhtar Dilek Hanımın özgeçmişi: Muhtar Dilek hanım Balıkesir Merkez Oruçgazi Mahallesi doğumludur.İlkokulu Ali Şuuri ilkokulunda,ortaokulu Balıkesir Orta okulu ve Liseyi de Balıkesir Lisesinde okudu.Şu anda Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü 3.Sınıfında okumaktadır.Aynı zamanda Trialton Hakemliği ve Direksiyon eğitimi özel dersi vermektedir.1992 yılında evlenen muhtar Dilek Hanımın bir kız ve erkek çocuk annesidir.

Muhtarlık görevi ve Faaliyetleri: Son seçimlerde seçilerek Bahçelievler Mahallesinin duayen eski muhtarını geçerek muhtarlığı devralan çiçeği burnunda Dilek Hanım Muhtarlık faaliyetleri hakkında şu bilgileri verdi: Muhtar Devletin Mahallede ki ilk temsilcisidir. Muhtarlık Halkla devlet arasında iletişim kurulmasının ilk kapısıdır. Devletin en eski kadim kurumlarından birisidir. Kökeni Ta Osmanlıya kadar uzanır. Cumhuriyet döneminde bir ara kaldırılan sonra da eksikliği hissedilerek tekrar kurulan bir kurumdur. Muhtarlık devletin en eski en güvenilir kurumları arasındadır. Halkın valilik Belediye ve diğer resmi kurumlar arasında köprü görevi yapmakta, halkın resmi kurumlarda işlerinin çözümünde arabuluculuk görevini yapmaktadır. Bahçelievler Mahallesi 50 bin nüfusla Balıkesir’in en büyük mahallesidir. Mahallemizin problemleri de ona göre büyük olmaktadır. Muhtarlığımızda vatandaşlara her türlü hizmetler yapılmaya çalışılıyor. Bilhassa trafik cezaları, tebligatlar, icra cezaları gelen vatandaşlara ulaşmaya çalışıyor adrese teslim hizmetlerinde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Yine vatandaşlara hizmet bakımından iş arayanlara, temizlikçi arayanlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. İhtiyaç sahibi olan fakir kimsesizlere Üniversite öğrencilerine ev bulma iş bulma konusunda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Yine mahallemizde 300 kişilik bir gönüllü grubu kurulmuş olup sokakta kalan kimsesiz vatandaşlara ve bunların sorunlarının çözümü için muhtarlığımızla aracı olarak yardımcı olmaya çalışıyoruz. Belli aralıklarla Valilikle Belediye toplantılarına katlılım sağlanarak vatandaşlarımızın sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Mahallemizin sorunlarını üst kurumlara ulaştırmaya çalışıyoruz. Ayrıca sokak köpeklerinin yeme içme ve barınak sorunu için çalışmalarımız devam etmektedir. Bütün bunların yanında mahallemizde sosyal aktivitelerin gelişmesi ve düzenlenmesinde Valilik ve Belediye ile işbirliği yapılarak vatandaşlarımızın sosyal aktiviteden faydalanmalarını ve düzenlenen eğlence toplantı gibi faaliyetlere önem verilmeye çalışılmaktadır.

Dilek Hanıma Balıkesir hakkında ki düşüncelerimi soruyorum verdiği cevapta:

Balıkesir’in çok güzel bir şehir olduğunu söylüyor. Doğma büyüme Balıkesirli olduğunu ve Balıkesir’e ve Balıkesirliler hizmet etmeyi çok sevdiğini söyledi. Balıkesir iki denize kıyısı olan yer altı ve yer üstü zenginlikleriyle donatılmış tarım ve hayvancılıkta Türkiye’yi beslemede önemli bir rol oynadığını ifade etti. İstanbul Bursa ve İzmir arasında önemli bir köprü görevi yaptığını turizmin geliştiği ve Kuvayı Milliyenin başladığı, çok zengin tarihi ve turizm değerlerinin yaşadığı bir şehir olduğunu belirtti.

Dilek Hanıma biraz da kendisinden bahsetmesini istiyorum: Cevabı şöyle oluyor.

Ben sosyal bir insanım, çoğu kadın gibi evime kapanıp sadece ev kadını olmayı hiçbir zaman istemedim. Birçok sosyal aktiviteden görev almaktayım. Okumayı ve eğitimi çok seviyorum. Şu anda İngilizce kursuna gidiyorum. Pozitif olmayı ve hayatın içinde olmayı olaylara olumlu bakmayı, okumayı ve seyahat etmeyi çok seviyorum. Muhtarlık işinin sadece erkeklerin yapacağı bir iş olmadığını ve biz kadınlarında bu işi en iyi şekilde yapacağını göstermek istiyorum. Balıkesir imiz ülkemizin en güzel illerinden birisidir. Burasını daha güzel yerlere getirmek için el birliğiyle çalışıp elimizden geleni yapmaya çalışalım. Muhtarlığımızın kapısının ve telefonumuzun 24 saat açık olduğunu ve Bahçelievler Mahallesi halkına ve Balıkesirlilere hizmet etmeye elimizden gelen gayreti göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Bütün mahallemiz halkına ve Balıkesirlilere sağlık mutluluk ve başarılar diliyorum.

Bizde diyoruz ki: Muhtar Dilek Hanım bilgisi tahsili tecrübesi ve yeteneği ile herkesle güzel diyalog kurmasıyla, ciddi, olgun ve cana yakın efendi kişiliğiyle mahallemiz muhtarlığını en güzel şekilde yapacağına inancımız tamdır. Kapı kapı dolaşarak Bahçelievler Mahallesinin duayen eski muhtarını yenmeyi başarma azim ve kararlılığını göstermesiyle bu göreve ne layık olduğunu göstermiştir. Biz de kendisine bize ayırdığı zaman ve güzel sohbeti için teşekkür ediyor çıktığı bu yolda başarılar diliyoruz.

Sağlık ve esenlik dileklerimle.Aslan TORUN