Arı sütü, 5-15 günlük işçi arıların yutak üstü salgı bezlerinden salgıladıkları bir maddedir. Jel halinde akıcı kıvamda, kremsi-beyaz renktedir. Tadı ekşi ve kokusu keskin fenolik yapıdadır. Yoğunluğu 1.1 g/cm³ olup kısmen suda çözünebilmektedir. Memeli hayvanların memesinde oluşan süt ile ilgisi olmadığı halde yavru beslenmesinde kullanılması ve süte benzeyen görünümü sebebiyle Türkçe, Hırvatça (Matična mliječ), Bulgarca (Пчелно млечице) gibi bazı dillerde "süt" olarak adlandırılmaktadır. Başka bazı dillerde ise kraliyete ait jel (İng: Royal jelly) olarak adlandırılmaktadır.
Arı sütü ana arının ve larvaların besini olup, besin değeri oldukça yüksektir. Ana arı ve işçi arılar yumurtadan çıktıklarında aynı genetik yapıya sahip olmalarına rağmen, larva döneminde 6 gün süreyle farklı oranda arı sütüyle beslenmeleri ana arılarının biyolojik yapılarının farklılaşmasına neden olmaktadır, işçi arılarda ise arı sütü ile beslenme süresi 3 gün ile sınırlıdır ve daha düşük kalitede bir arı sütüyle beslenmektedirler.
Ortalama olarak işçi arı larvaları 3 mg, erkek arı larvaları 10 mg, ana arı larvaları ise 350 mg arı sütü ile beslenmektedirler.
Sadece 3 günlük bu farklı beslenme sonucunda ana arı hastalıklara direnç kazanmakta, günde kendi ağırlığının iki katı kadar (1500-3000) yumurta üretebilmekte ve 6 yıl kadar yaşamaktadır. Diğer işçi arılar ise kolay hastalanırlar, dişi oldukları halde yumurta bırakamazlar ve sadece 2 ay yaşarlar. İki birey arasındaki bu derece farklılaşma sadece arı sütü ile farklı sürelerde beslenmelerinden kaynaklanmaktadır.

Arı Sütünü Kimler Kullanamaz?
**4 yaş altı çocuklarda arı sütü kullanılmamalıdır.
**Hamilelerde doktor kontrolünde kullanılabilir.
**Alerjik bünyeli kişilerde kullanılmadan önce test yapılmalıdır.
**Bazı kanser türlerinde kullanılmamalıdır.

Arı Sütünün Faydaları Nelerdir?
Arı sütünün en yaygın kullanımı ise bal ile karıştırılmasıdır. Bal ve arı sütünü bir macun haline getirebilir ve bu karışımı içeceklerinize de ekleyebilirsiniz. Ancak 1 gramdan fazla arı sütünü eklememeye özen göstermelisiniz. Arı sütü, bal, polen, propolis karışımı kullanan kişilerde bağışıklık sistemini iyileştirir.

Arı Sütü Direk Cilde Sürülür Mü?
Evet ,arı sütünü direk cildinize sürerek kullanabilir, dilerseniz bal, polen, propolis gibi arı ürünleri ile karışım yaparak cildinize özel maskeler hazırlayabilirsiniz.

Arı sütü fiyatı ne kadar?
Arı Sütünün (10 gr)mı, 150,00 TL’dır.
Arı sütünün gerçek olduğu nasıl anlaşılır?

Gerçek arı sütünün beyazımsı bir renge ve hafif ekşimsi bir tada sahip olduğunu belirten Çay, "Arı sütünün sahtesi makinelerde yapılmaz. Arı sütünün içerisine koyulan bal oranı bellidir. Bu bal oranı yüksek olduğu takdirde, arı sütü gerçek özelliğini yitirir ve besin değeri düşer.

Arı sütü bozulur mu?
Hassas formülünden dolayı saf arı sütünün içerdiği etken maddeler, oda sıcaklığında büyük oranda bozunuma uğrayabiliyor. Bu nedenle arı sütünün, elde edildiği anda soğuk dolaplarda korunması veya diğer arı ürünleri ile karışım halinde saklanması öneriliyor.

Arı sütü kaç yaşından itibaren verilir?
2 yaşından küçük bebeklere doktor tavsiyesi olmaksızın kullanılması tavsiye edilmez. Çocuklar İçin Arı Sütü Yan Etkileri: Arı Sütü Bilinen yan etkisi bulunmamaktadır. Ürün bitkisel gıda takviyesi destek ürünüdür, kesinlikle ilaç değildir.