“Bu yazı Balıkesir için geçerlidir”
Belediye seçimlerinin üzerinden 6 ay geçti. AK Partili belediyelere ve AK Partiye kızıp CHP’ye oy atanlar 6 ayda pişman oldu. Bu kısa bir süre ve bu kısa sürede ne yapılabilir? Diyenlerin yanında oy attığına pişman olanlar da var ve pişman olanlar daha fazla. Kısacası CHP’li belediyeler bekleneni veremedi.

‘Bi çöpleri toplayamadılar’
Çöplerin geç toplanması, çöp konteynırlarının etrafına çöplerin bırakılması ve bu çöplerin dağılması vatandaşı gerçekten rahatsız ediyor. 6 ay oldu “bi çöpleri toplayamadılar” mevzusu da buradan çıkıyor. Eski hal binasının arkasındaki (onon’un arkası) çöp konteynırları en çabuk dolanlarından. Çöp konteynırları kenarında öbeklenmiş şarap, bira kutuları ve su şişeleri, cips poşetleri, sigara izmaritleri ve envai çeşit pislik.  Özellikle böyle göz önündeki çöpleri sık sık toplamakta var.
CHP’liler sosyal medyada çok hızlı ve AK Parti ile ilgili algı operasyonlarını seçim sürecinde çok iyi yönettiler. Şimdi ise suskunlar. Çünkü destekledikleri belediye başkanları beklentileri karşılayamıyor. Balıkesir şehrinde yaşayan vatandaşlara hiçbir getirisi olmayan işlerle meşgul oluyorlar.
Birde şöyle diyenler var. CHP belediyeleri, hükümet tarafından yeteri kadar destek görmüyor. Belediyeler de bu işi, kendi açtıkları restoran, kafe gibi işletmelerle çözmeye çalışıyor. Buda bir algı elbette.

Vatandaş Belediyeden Ne Bekliyor?
Çok bir şey beklemiyor aslında. Çöpler zamanında alınsın. Park ve bahçeler deki çimler sararmadan biçilsin. Su patlakları zamanında giderilsin. Suya yine yüzde 60 zam yapılsın! Bu bizden değil diyerek işçi çıkarılmasın. Sosyal etkinlikler özellikle kışın çok az bir ücretle halkımıza sunulsun. Belediye ait cafeler çoğaltılsın. Pazar yerlerinde satış yapan esnaf malının üzerine etiket koysun. Yaya kaldırımları işgal edilmesin. Park ve bahçeler çoğaltılsın ve bakımlı olun. Toplu taşıma araçları denetlensin. Yağmur yağdığında evlerin alt katları su basmasın. Mezarlıklar Müdürlüğü kurulsun. Sosyal yardımlar dengeli bir şekilde dağıtılsın. Alt yapıya önem verilsin. Belediyeye iletilen istekler takip edilsin, olumlu ya da olumsuz dönüş muhakkak yapılsın. 
Belediyelerden beklentiler asla bitmez ve belediyeler de seçmenlerini, halkı mutlu etmek için çalışmalıdır. Yerel seçimler öncesi verilen vaatlerin yerine getirilmesi yine vatandaşların en büyük beklentilerindendir.
Kaldı 4.5 sene. Daha çok var seçimlere diyenler olsa da sayılı günler çabuk geçer. Ömrümüz geçip gidiyor, 4.5 sene mi geçmeyecek?…