Balıkesir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Uluslararası Bilgi ve Teknoloji Topluluğu iş birliği tarafından düzenlenen “Wowo Fest- Öğrenci İşi Kariyer Fuarı’nda” öğrenciler iş dünyasının önde gelen firmalarıyla buluştu.

Balıkesir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Uluslararası Bilgi ve Teknoloji Topluluğu ortaklığıyla düzenlenen 'Wowo Fest-Öğrenci İşi Kariyer Fuarı gerçekleştirildi. Düzenlenen fuarda, öğrenciler iş dünyasının önde gelen firmalarıyla buluşarak kariyer fırsatlarını keşfetme imkanı buldu. Fakülte ve topluluk iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinlik, öğrencilere iş hayatına atılmaları ve kariyer planlamaları konusunda yol göstermeyi amaçladı. Fuar kapsamında, birçok sektörden önemli firmalar stant açarak öğrencilerle bir araya geldi ve iş olanakları hakkında bilgi verdi.

Uluslararası Bilgi ve Teknoloji Topluluğu iş birliği tarafından düzenlenen fuara Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Karesi Kaymakamı Mehmet Arslanbaş, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suat Kara, Türkiye Yatırımcılar Federasyonu Başkanı Mustafa Çalış, akademisyenler ve öğrenciler ile çok sayıda davetli katıldı.

En büyük sermayelerinin gençlik olduğunu dile getiren Türkiye Yatırımcılar Federasyonu Başkanı Mustafa Çalış, “Bildiğiniz gibi dünyada iğneden ipliğe iplikten kumaşa her şey yazılımdan geçiyor. Bizlerde festival olarak ülkemizin sektör birliğini sağlamak, sektöre odaklaşmak, ülkemizin ihracat sorunlarını ve eğitim sorunlarını çözmek için yola çıktık. Federasyon olarak yola çıktığımız üçüncü yılımızda 18 komite başkanımızla beraber çok sayıda projelere imza attık. Ve imza attığımız projelerimizin de 2 Mart’ta İstanbul Valimiz ile beraber gerçekleştirdiğimiz açılışla 3 projemizi kamuoyuna duyurduk. Bu projelerin buradaki gençliğimizin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda gençlerimize hediye etmeyi arzuluyoruz. Atatürk’ün vurguladığı gibi Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Biz de şu an ülke olarak 21. Ekonomi arasında yer alıyoruz. Yazılım sektörü her geçen gün büyüyor ve büyümeye devam ediyor. 100 bini aşkın üyemizin olduğu yeni bilişim ve yazılım sektöründe ülkemiz 2023 yılında yüzde 17 gibi bir büyüme gerçekleştirdi. Ve 255 milyar dolarlık genel ihracatımızın 3.5 milyarı yani 1.4’ü yazılım ihracatı. Bu ülkemiz için az bir rakam ve büyümemiz gerekiyor. En büyük sermayemiz gençlik. Bundan dolayı gençliğimize güveniyoruz ve bu tarz festivallerin çalışmalarına önem veriyoruz” şeklinde konuştu.

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, önceki yıllarda kariyer günlerinin olmadığını şu sözleriyle söyledi; “Ben hukuk fakültesinden mezun olduğumda sudan çıkmış balık gibiydim. Nereye Başvuracağımı bilmiyordum. Biz dilekçe yazmayı hukuk fakültesinde öğrenmemiştik. Neler yapmamız gerektiğini bilmiyorduk. Piyasada terkedilmiş durumdaydık. Bugünlerde olduğu gibi kariyer planlama merkezleri yoktu. Festival ve kariyer günleri yoktu. Bu yüzden bu dönemde okuyan öğrencilerimiz çok şanslı buluyorum. Böyle festivaller fırsatları yakalayabilmek için çok önemli organizasyonlar. İktisadi İdari Bilimler Fakültemiz ilk kez böyle büyük bir organizasyonu üstlenerek önemli bir adıma imza attılar. Şehir protokolümüze de her zaman yanımızda oldukları için teşekkür ediyorum. Valiliğimiz her zaman yanımızda. Maddi desteklerinden ötürü eskiden beri olduğu gibi Belediyemiz yanımızda.”

Balıkesir’de 40 bin kişinin işe ihtiyacı olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, “Balıkesir’de 40 bin iş ihtiyacı olan vatandaş sorunu var. Sokakta insanlar iş bulamıyoruz derken sanayide insanlar mavi yaka beyaz yaka işçi bulamıyoruz diyorlar. Bizde bunu nasıl çözeriz derken kariyer ve istihdam ofisleri açmaya karar verdik. Rektör Oğurlu böyle bir proje ile bize geldiği zaman bizi de heyecanlandırdı. Bunu da kendi organizasyonlarımızdan saydık ve tam desteğimizi ortaya koyduk. Çünkü önemli olan gençlerimizin ve uzmanları iş dünyası ile buluşturmak. Bu konu ile ilgili Sanayi Odamızın da çalışmaları mevcut. Onun için gençlerimizi Balıkesir’de tutmak için bir mücadele içine girdik. Bu mücadelede elini taşın altına koyan herkese teşekkür ediyorum. Festivalde olmaktan da büyük memnuniyet duyduğumu belirtiyorum ve hayırlı olsun diliyorum” ifadelerini kullandı.

Düzenlenen fuarda açıklamalarda bulunan Vali İsmail Ustaoğlu; “Gençlerimize vizyon katacak organizasyonlar çok önemli. Bu gibi istihdam açan üniversite organizasyonları öğrencilere ayrı bir umut ve vizyon katıyor. Önce üniversite hayali ile başlayan sevinç ile ayaklarınız ilk yıllarda yere basamıyor. Ama ne zaman ki son sınıfa doğru yaklaştığınızda hayatın gerçekleri ile karşı karşıya geliyorsunuz. İşte o zaman iş ve kariyer telaşı başlıyor. Hayal yolcuğu artık mezuniyet ve iş sıkıntısına dönüşmeye başlıyor. Mezun olduktan sonra maddi sıkıntılarda çekmeye başlıyorsunuz. İşte bu süreçte sizlere umut ve vizyon katacak bu organizasyonlar çok önemli. Bizim dönemimizde profesyonel olarak yol gösterecek bu tarz organizasyonlar yoktu. Biz çevremizden aldığımız ya da kendi kendimize insanları rol model alıp tavsiye bulmaya çalışıyorduk. Böyle organizasyonlar kendini geliştirmiş vatandaşlarımızın gençlere ufuk olması için önem arz ediyor. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

HABER: HABER MERKEZİ