Döviz kurunun düşmesiyle pırlanta ve altın fiyatları da geriledi. Pırlantada yaşanan düşüşün ardından evlilik teklifi edeceklere ve aşklarını tazelemek isteyenlere acele etmeleri konusunda tavsiye veren Balıkesirli kuyumcu Serdar Sarı, pırlantalarda Eylül ayından itibaren yüzde 20 oranında zam beklediklerini söyledi.

Döviz kurundaki yaşanan düşüş altın ve pırlantayı da olumsuz etkiledi. Son zamanlarda sürekli yükselişte olan altın ve pırlanta, düşüşe geçti. Kuyumcular evlilik teklifi edecekler ve aşk tazeleyeceklere acele etmeleri konusunda tavsiyeler verdi.

Balıkesir merkezde kuyumculuk yapan Serdar Sarı, pırlantalarda yaşanan bu düşüşün Eylül ayında son bularak tekrardan yükselişe geçmesini beklediklerini söyledi. Sarı, fırsatı değerlendirmek isteyen daha ucuza pırlanta almak isteyen vatandaşlara ‘şuanda pırlanta almanın tam zamanı’ dedi. Balıkesirli Kuyumcu Serdar Sarı: “Düğün sezonunun başlamasıyla beraber işlerimiz hareketlendi. Son zamanlarda güzel satışlar yapıyoruz. Tabi bunun etkisi sadece düğünler ile sınırlı değil. Döviz kurunun düşmesiyle piyasadaki fiyatlar da bir nebze geri geldi. Bu sebeple de ellerinde parası olanlar pırlanta ve altın alımı yapıyorlar” diye söyledi.

EYLÜL AYINDA YÜZDE 20 ZAM BEKLİYORUZ

Yaz sezonunun kapanması sonrası Eylül ayında pırlantalarda yüzde 20 oranında bir zam beklediklerini söyleyen Sarı: “Şuanda fiyatların uygun olmasıyla işlerimiz iyi gidiyor. Bu düşük fiyatların da Eylül ayına kadar devam edeceğini tahmin ediyorum. Eylül ayından sonraki süreçte ürünlere yüzde 20-25 oranında bir zam bekleniyor. Bu da ortalama 10 bin liralık bir pırlantada 2 ila 3 bin lira fark ettiriyor. Pırlanta almak isteyenler, altın almak isteyen vatandaşlarımıza ellerini çabuk tutmalarını tavsiye ediyorum” ifadelerini kullanarak sözlerini noktaladı.




KAYNAK: İHA