Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okulları Açılış Töreni Kurtdereli Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, antrenörler, sporcular ve velilerin katıldığı açılış töreni Kurtdereli Spor Salonunda gerçekleşti. Açılışta konuşan İl Müdürü Özalp; GSB Spor Okulları, GSB Engelsiz Spor Okulları ve Yüzme Bilmeyen Kalmasın projeleri ile yaz boyunca 33 branşta 20 ilçedeki tesislerde ücretsiz olarak gerçekleştirileceğini belirterek, “Yaza Hareketli Giriyoruz" sloganıyla başlattığımız spor okullarımız, "Hareketlilik Yılı" coşkusunu tesislerimizde, portatif yüzme havuzlarımızda ve Gençlik Merkezlerimizde 5-18 yaş arası çocuklarımıza ve gençlerimize spor yapma imkanı sunuyoruz. Geçen yıl 32 farklı spor dalında 17,280 genç sporcuyla buluşurken, bu yıl hedefimizi 33 spor dalında 20 ilçede yaklaşık 150 antrenör ve eğitmenimizle 20,000 genç olarak belirledik.

GSB Spor Okulları, çocuk ve gençlerimizin sosyalleşmelerine, karakter gelişimlerine ve yeteneklerini keşfetmelerine olanak tanıyacak şekilde tasarlandı. Amacımız, onların yaz mevsimini verimli ve keyifli bir şekilde geçirmelerini sağlamak ve sporun sağlık ve mutluluklarına katkı sağlayan değerlerini keşfetmelerine yardımcı olmaktır” dedi.

 

İl Müdürü Özalp konuşmasının sonunda, Milli Boksör Esra Yıldız ve Karaman ve Milli Güreşçi Yasemin Adar’a bu sözlerle başarılar diledi; “Bu vesile ile altyapıda yetişerek başarılarıyla adını dünyaya duyuran ve bu yıl Paris 2024 Yaz Olimpiyatlarında mücadele verecek olan ilimiz sporcusu Milli Güreşçimiz Yasemin Adar'a, Milli Boksörümüz Esra Yıldız Kahraman'a ve ülkemizi temsil edecek milli sporcularımıza başarılar dilerim.”

 

“BU OKULLAR ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNDE ÇOK ÖNEMLİ”

Açlışta konuşan Vali Yardımcısı Mustafa İlhan, Bu okulların çocukların yaz dönemlerini verimli geçirmeleri için çok önemli bir yer tuttuğunu söyleyerek okulların açılmasında emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Ayrıca Vali Yardımcısı İlhan, Cumartesi günü oynanacak olan Hollanda Türkiye çeyrek final karşılaşmasında A Milli Takıma başarı dileklerini iletti.

 

Açılış programı genç sporcuların Boks, Eskrim, Jimnastik vb. spor dallarında yaptıkları gösteriler ile son buldu.

HABER: BUSE ASLAN