2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda çeyrek finale yükselen A Milli Futbol Takımımız bugün saat 22.00’da Hollanda ile karşı karşıya gelecek.

Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenen Euro 2024 son 16 turunda Avusturya’yı mağlup eden A Milli Futbol Takımımız bu akşam çeyrek finalde Hollanda ile karşı karşıya gelecek. Hollanda, son 16 turunda Romanya’yı 3-0 yenerek çeyrek finale yükseldi.  Berlin Olimpiyat Stadında oynanacak karşılaşma TSİ ile 22.00’de başlayacak. Millilerimiz bu turu geçmesi halinde yarı finalde yine bugün oynanacak olan İngiltere-İsviçre karşılaşmasının kazananıyla karşı karşıya gelecek.

 

HAKEM TURPİN

UEFA'nın resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre A Milli Takım'ın EURO 2024 çeyrek finalinde Hollanda ile oynayacağı maçı Fransa Futbol Federasyonu'nundan Clement Turpin yönetecek. Turpin'in yardımcılıklarını aynı federasyondan Nicolas Danos ve Benjamin Pages üstlenecek. Karşılaşmanın 4. hakemi olarak Felix Zwayer, VAR hakemi olarak ise Jerome Brisard görev yapacak. Clement Turpin 2024 Avrupa Futbol Şampiynası'nda şu ana kadar 2 maç yönetti. Turpin, turnuvanın açılış maçı olan Almanya-İskoçya karşılaşmasıyla birlikte İngiltere-Slovenya mücadelesinde görev yaptı.

 

 

HAKAN VE SAMET DÖNÜYOR

A Milli Takım’da Avusturya maçında kart cezalısı olan Hakan Çalhanoğlu ve Samet Akaydın kadroya dönüyor. Avusturya maçında kart gören Orkun Kökçü ve İsmail Yüksek ise Hollanda karşılaşmasında cezalı duruma düştü. Hollanda’da ise herhangi bir cezalı veya sakat oyuncu bulunmuyor.

 

MERİH’İN DURUMU BELLİ DEĞİL

Avusturya maçında attığı iki gol ve savunmada yaptığı müdahaleler ile yıldızlaşan Merih Demiral gol sonrası yaptığı “Bozkurt” işareti sonrası UEFA tarafından soruşturmaya maruz kaldı. UEFA, Merih Demiral'ın dosyası için İsviçreli bir müfettiş görevlendirdi. Müfettişin, Merih Demiral için 2 maç men cezası talebinde bulunduğu ifade edildi. Tecrübeli oyuncunun cezasının gün içerisinde belli olması bekleniyor.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TÜM PROĞRAMLARI İPTAL ETTİ

UEFA'nın Merih Demiral'a yönelik soruşturma kararı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Hollanda ile oynayacağı maçı izlemek için tüm planlarını iptal etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu kapsamda 6 Temmuz'da Azerbaycan'ın Şuşa kentinde düzenlenecek Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi'ne katılma programını rafa kaldırdı.

 

 

Haber: Uğur Yazıcı