Bu sezon Süper Amatör Lig’de mücadele eden Yakupköyspor’un hedefi öncelikle iyi futbol ve centilmenlik. Kulüp Başkan Yardımcısı Mehmet Ziya Bakmaz, başarının gelip geçici, iyi futbol ve centilmenliğin kalıcı olduğunu söyledi.

Süper Amatör Lig’e fırtına gibi bir giriş yapan Yakupköyspor, Yörükoğlu firmasının kendisine sponsor olmasıyla birlikte gücüne güç kattı. Yakupköyspor Kulübü Başkan Yardımcısı Mehmet Ziya Bakmaz, ilk hedeflerinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözünde olduğu gibi zeki, çevik ve ahlaklı sporcular yetiştirmek olduğunu söyledi. Daha sonrasında başarının kendiliğinden geleceğini ifade eden Bakmaz, bu sezon Bölgesel Amatöre yükselmek için mücadele verdiklerini sözlerine ekledi.

Ali Hikmet Paşa Spor Tesislerindeki tadilatların bitmesiyle birlikte Balıkesir’de futbolun daha da gelişeceğine dikkat çeken Yakupköysporlu Bakmaz: “Bizim en büyük sıkıntımız sahalar. Geçen yıl halı sahalarda antrenmanlarımızı yaptık. Direk maçlara çıktık ve bu sebeplerden dolayı çok sıkıntılar yaşadık. Bu sezon başına Ali Hikmet Paşa Spor Tesislerinde yenilenen sahalar yetişmedi ama önümüzdeki hafta oradaki çalışmaların biteceği ve sahanın kullanıma açılacağı söylendi. Sahalar açıldıktan sonra Balıkesir’de futbolumuz daha da gelişecek” diye söyledi.

İYİ VE AHLAKLI FUTBOLCU YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ”

Şampiyonluktan ziyade en önemli hedeflerinin gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutarak iyi ve ahlaklı futbolcu yetiştirmek olduğunu söyleyen Başkan Yardımcısı Bakmaz: “Amatör futbol bizim gençlerimiz için önemli. Haftanın 4 günü idman, 1 günü maç derken haftanın 5-6 günü gençleri spor sahasında tuttuğumuz zaman gençlerimiz kötü alışkanlıklardan korunuyor. Bizim en önemli hedefimiz de bu. Başarı gelip geçer. Öncelikli düşüncemiz bu konuda spora kendisini vermesiyle kötü alışkanlıklarından kalması. Spor yaptığı günlerde kötü ortamlara giremiyor. Biz zaten futbolculara uzak durması gereken şeyleri anlatıyoruz. İyi bir futbolcu, iyi ahlak, aile yapısı ile olur. Bunlara biz önem veriyoruz. Bizim başarıdan çok gençlerimizi kötü alışkanlıklardan korumak hedefimiz” dedi.




KAYNAK: İHA