Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu’nda iki adayla seçimi gidildi. Rakibi Mehmet Büyükekşi’den 5 oy fazla alan İbrahim Hacıosmanoğlu yeni Federasyon başkanı oldu.

Ankara'da bir otelde gerçekleştirilen genel kurulda, başkanlık seçimi için oy kullanma işlemi tamamlandı. 281 delege tarafından kullanılan oyun 134’ünü İbrahim Hacıosmanoğlu, 129’unu Mehmet Büyükekşi alırken 18 oy geçersiz sayıldı. Bu sonuçla İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF’nin yeni başkanı oldu. Öte yandan iki adayın yönetim listesi oylaması da sonuçlandı. Hacıosmanoğlu'nun listesi 121 oy, Büyükekşi'nin listesi ise 71 oy aldı. Bir oy da geçersiz sayıldı.

 

Genel kurulda başkanlığa seçilen İbrahim Hacıosmanoğlu, teşekkür konuşmasında

 "Ben kazanmadım, Türk futbolu kazandı." diyerek başladı ve şunları söyledi: "Cenabıhak bana başarılı olmayı nasip etsin. Teşekkür edeceğim çok kişi var. TFF seçimlerinde algı yönetmeye çalışan, kraldan daha çok kralcılar var. Sayın FIFA temsilcimiz, UEFA temsilcimiz buraya gözlem için geldi. Siz iradeli olursanız insanlar iradenize saygı duyar. Kraldan çok kralcı olanlar, her zaman Türk futbolunu yönetmeye çalıştı ama iradesizliklerinden, basiretsizliklerinden, iyi iş olduğunda kendilerine yazdılar, kötü olduğu zaman da bu ülkeye çığır açan Sayın Cumhurbaşkanımıza yazdılar. Biz Türk futbolunu adil yöneteceğiz. Bundan herkes kendine düşen payı alır."

 

 

TÜM KURULLAR İSTİFASINI VERSİN

Konuşmasında Türk futbolunda yeni bir sayfa açmayı hedeflediklerini belirten Hacıosmanoğlu,

Federasyonun mevcut kurullarına da çağrı yaptı. Başkan Hacıosmanoğlu Federasyonun tüm kurullarını istifaya davet ederek, "At sahibine göre kişner, biz oradaysak ona göre hareket edecekler ama etik olanı seçilen başkan ve yönetiminin önünü açmak. Yarından tezi yok istifalarını versinler. Çok çalıştık, çok yorulduk ama yorgunluğumuz inşallah Türk futbolunun güzel yarınlara taşınmasına vesile olur” dedi.

 

Haber: Uğur Yazıcı