23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinliklerinde Altıeylül Ortaokulu "mangala oyunu" büyük ilgi gördü.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Balıkesir’de düzenlenen etkinliklerle dolu dolu kutlandı. Çocuklar Avlu Yaşam Merkezi’nde düzenlenen etkinlikler ile gün boyu bayramın tadını çıkardılar.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı gün boyunca birçok aktivite ve gösteriyle kutlayan çocuklar en çok da Altıeylül Ortaokulu’nun mangala oyunu ile günlerini güzelleştirdi.

Altıeylül Ortaokulu Müdürü Bedri Bayrak ve Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Sibel Topal tarafında düzenlenen aktivite de çocuklar tarihi mangala oyunu ile tanışarak eğlenceli bir gün geçirdiler. Manga oyununun her yaştan birey tarafından oynanabileceğini dile getiren Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Sibel Topal, “Mangala 7'den 70'e her yaştan bireylerin oynayabileceği ve birçok strateji gerektiren bir oyunudur. Sakalar, Hunlar ve Göktürkler döneminde oynandığı bilinir. Binlerce yıllık bir Türk zeka oyunu olan mangala; Kaşgarlı Mahmut, Divanü Lügat'it-Türk adlı kitabında oyunun en eski adını "Köçürme" olarak vermektedir. Genel anlamda bütün akıl ve zekâ oyunlarının birçok kazanımı vardır. Sistemli ve disiplinli çalışmayı öğretir. Problem çözme, mantıksal-matematiksel düşünme, sağlıklı iletişim kurma, görsel-uzamsal düşünme becerileri kazanmalarını sağlar. "Oyunla kalın, mutlu kalın” ifadelerini kullandı.

HABER: SERMİN ASLAN