Nermin Hanım Zeytinliği Havran Belediyespor, TVF Kadınlar 1. Lig A Grubu 2. Hafta mücadelesinde deplasmanda karşılaştığı Vakıfbank’ı 3-1 mağlup etti.

Havran Belediyesi Fatih Spor Kulübü Kadın Voleybol Takımı, Türkiye Voleybol Federasyonu Kadınlar 1. Liginin ikinci haftasında İstanbul'da Vakıfbank Spor ile karşılaştı. İstanbul Vakıfbank Spor Sarayı’nda oynanan karşılaşmayı Belediye Başkanı Emin Ersoy ve İsim Sponsoru Nermin Hanım Zeytinliği İşletme Sahipleri Nermin, İsmet Gökduman ve teknik ekip ilgi ile izledi.

 

Oynanan müsabakanın ilk sayısını ev sahibi ekip kazanırken karşılık vermekte zorlanmayan Nermin Hanım Zeytinliği Havran Belediyespor, 10-10 eşitliğe kadar başa baş giden mücadelede farkı açmakta zorlanmadı. Skoru 12-21 yaparak son bölüme avantajlı giren takım, seti 14-25 kazanarak, 0-1 öne geçti.

 

İkinci setin başında 4-3 geriye düştükten sonra oyunun kontrolünü yeniden eline alan Nermin Hanım Zeytinliği Havran Belediyespor, üst üste kazandığı sayılarla skoru 4-8 yaptı. Rakibinin seri yapmasına izin vermeyen Balıkesir ekibi, avantajlı girdiği son bölümde daha az hata yapan taraf oldu ve 20-25 setin ardından durumu 0-2 yaptı.

Üçüncü sete 3-0’ı bularak başlayan Vakıfbank, skoru 11-4’e taşırken  ev sahibi ekibin serilerini kırmayı başaran Nermin Hanım Zeytinliği Havran Belediyespor, çabasının karşılığını skoru 20-19’a getirip, farkı 1’e düşürerek aldı. Ancak son toplarda hata yapmayan Vakıfbank, 25-22 ile setlerde durumu 1-2’ye getirdi.

Dördüncü setin başında yine 3-0 bulan Vakıfbank’a karşılık veren Havran Belediyespor, 3-3 eşitliği yakaladıktan sonra öne geçerek, skoru önce 7-10’a sonra da 8-15’e getirdi. Oldukça çekişmeli ve heyecanlı geçen maçın son bölümde kontrollü oyununu sürdüren Nermin Hanım Zeytinliği Havran Belediyespor, 17-25 önde tamamladığı setin ardından İstanbul’dan 3-1 galip olarak döndü.

 

Maçın sonunda ise Belediye Başkanı Emin Ersoy, Nermin Hanım Zeytinliği İşletme Sahipleri Nermin, İsmet Gökduman ve teknik ekip sahaya inerek her iki takımı ve teknik heyetlerini tebrik etti. Sporcular ile galibiyet sevincini paylaşan Belediye Başkanı, Takım Sponsorları ve teknik ekip, voleybol takımı ile anı fotoğrafı çektirdi.

 




KAYNAK: İHA