Erdek ilçesinde kurtuluş etkinlikleri kapsamında düzenlenen satranç turnuvası sona erdi. Turnuvada derece elde eden sporculara ödülleri takdim edildi.

Erdek ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşu nedeniyle Erdek Belediyesi, Türkiye Satranç Federasyonu Balıkesir İl Temsilciliği ve Gençlik Spor Erdek İlçe Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen Kurtuluş Günü Satranç Turnuvası sona erdi. Turnuvanın ödül töreni ise büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Bu yıl ikincisi düzenlenen turnuvaya Balıkesir’in yanı sıra İstanbul, Çanakkale, Yalova ve Edirne’den gelen sporcular da katıldı. 4 farklı kategoride gerçekleşen turnuvada, aralarında milli sporcuların da yer aldığı toplamda 80 sporcu mücadele etti.

Turnuvanın ödül törenine Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, CHP Erdek İlçe Başkanı Hale Tuna, Belediye Meclis Üyesi Mustafa Karakuş ile Gençlik ve Spor Erdek İlçe Müdürü Salman Koçu katıldı.

Törende, farklı yaş kategorilerinde dereceye giren sporculara madalyaları ve kupalarını ilçe protokolü takdim etti.

Belediye Başkanı Burhan Karışık, turnuvaya katılan tüm sporcuları tebrik ederek, spora verdikleri önemden dolayı teşekkür etti. Ayrıca, turnuvada dereceye giren sporculara başarılarının devamını diledi. Kurtuluş Günü Satranç Turnuvası, katılımcı sporcuların ve ailelerinin yoğun ilgisiyle sona erdi.

Bu etkinlik, hem Erdek halkının hem de turnuvaya katılan şehirlerden gelen sporcuların kaynaşmasına vesile olurken, satrancın bölgedeki yaygınlaşmasına katkı sağladı.

HABER: BUSE ASLAN