Bu yıl 62’ncisi düzenlenenKurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşleri’nde, çeyrek finalde Mustafa Doğan Özkaya, yarı finalde Ertuğrul Dağdeviren'i yenerek finale kalan Yusuf Can Zeybek finalde de Hüseyin Gümüşalan'ı yenerek Kurtdere'de Başpehlivan oldu.

Üç gün süren 62’nci Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşleri final güreşiyle sona erdi. 85’i başpehlivan 2 bin 561 pehlivan kol bağladı.

Birbirinden çekişmeli güreşlerin yaşandığı dualı çayırda Başpehlivanlık güreşlerinde sürpriz galibiyetler yaşandı.

Başpehlivanın madalyasını Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar verdi.

Bakan Akar final mücadelesi öncesi yaptığı konuşmada pehlivanların er meydanında, Mehmetçiğin ise dağda mücadele ettiğini söylemesi büyük alkış aldı. Bakan Akar’ın konuşmasının ardından tribünlerden “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganı atıldı.

Kırkpınar’ın rövanşı olarak adlandırılan Kurtdere güreşlerinde favori başpehlivanlardan Mehmet Yeşil Yeşil ikinci turda elenirken, Kurtdere Güreşlerinde daha önce altın kemerin ebedi sahibi olan Orhan Okulu çeyrek finalde, iki kez başpehlivan olan İsmail Balaban ise yarı finalde elendi.

62’nci Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşlerine Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın yanı sıra Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı RifatHisarcıklıoğlu, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bendevi Palandöken, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay’ın yanı sıra ilçe belediye başkanları, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Organizasyon boyunca Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan’ın ev sahipliği takdir topladı.

 

ERTUĞRUL DAĞDEVİREN SAKATLANARAK YARIDA BIRAKTI

Balıkesir'in Başpehlivanı Ertuğrul Dağdeiren 2 gün boyunca birbirinden zorlu rakiplerini yenerek dualı çayırda yarı finale kadar yükseldi. Yarı finalde Yusuf Can Zeybek ile karşılaşan Dağdeviren, müsabaka sürerken ayağında yaşadığı sakatlıktan ötürü güreşi yarıda bırakarak 3.'lük kürsüsünde yer aldı. Dağdeviren kendinden yaşca küçük olan Yusuf Can Zeybek'e elini öptürerek güreşi bırakması tribünlerden büyük alkış aldı

 

 




KAYNAK: İHA