Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Hemsball sporunun bilimsel altyapısının oluşturulması ve yaygınlaştırılması adına lansman programı düzenledi.
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi tarafından, Hemsball sporunun bilimsel altyapısının oluşturulmasına yönelik bir lansman programı düzenlendi. Türkiye Hemsball Genel Koordinatörü ve Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Niyazi Sıdkı Adıgüzel’in liderliğinde gerçekleşen program, üniversitenin Çok Amaçlı Spor Salonu’nda yapıldı.
Açılış konuşmalarını yapan Doç. Dr. Niyazi Sıdkı Adıgüzel, Hemsball’un ülkemizde hızla gelişen ve büyük ilgi gören bir spor dalı olduğunu belirterek, bu branşın yerli ve milli bir spor olarak küresel alanda daha geniş bir yer edinmesini hedeflediklerini vurguladı. Adıgüzel, Hemsball’un dikkat, koordinasyon, stratejik düşünme ve takım ruhu gibi becerileri geliştiren dinamik bir spor dalı olduğunu ifade etti.
Programa Rektör Prof. Dr. İsmail Boz, Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Ercan Yıldız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ebru Kaya Mutlu, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yağmur Akkoyunlu ve Engelsiz Üniversite Öğrenci Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Büşra Süngü katıldı. Lansman, özel gereksinimli öğrencilerin de Hemsball oynamasıyla devam etti ve günün anısına hatıra fotoğrafları çekildi.
HEMSBALL: TÜRKİYE’DEN DOĞAN YENİLİKÇİ BİR SPOR DALI
Hemsball, koordinasyon, denge, refleks, bilişsel gelişim gibi becerileri geliştiren ve her yaştan birey için eğlenceli bir spor olarak öne çıkmaktadır. 2011 yılında Murat Altınay tarafından keşfedilen bu spor, 2013’te resmi spor branşı olarak kabul edilmiştir. Hemsball’un gelişimi, 2012’de büyük bir ilgi görmesinin ardından hızla artmış ve 2014 yılında antrenörlük kursları düzenlenmiştir. En son, 2023’te Türkiye Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu’na alt branş olarak dahil edilmiştir.
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Hemsball’un bilimsel altyapısının oluşturulması ve yaygınlaştırılması adına akademik çalışmalar yürütmektedir. Hemsball, sadece bir spor dalı olmanın ötesine geçerek, eğitici ve öğretici yönüyle bireylerin fiziksel ve zihinsel gelişimine katkı sağlıyor.
HABER: SERPİL YILDIZ
Yorum yapın