EURO 2008’den bu yana ilk defa gruplardan çıkmayı A Milli Takımımız EURO 2024 son 16 turunda Avusturya ile eşleşti. Millilerde hedef bu maçtan galibiyetle ayrılarak son 8 takım arasına kalabilmek.

EURO 2024’te F Grubu’nda mücadele eden A Milli takımımız topladığı 6 puanla grubu ikinci olarak tamamladı ve son 16 turunda D Grubu lideri Avusturya ile eşleşti. Karşılaşma yarın saat 22.00’da Red Bull Arena’da oynanacak. Millilerimiz bu karşılaşmayı kazanması halinde Çeyrek Final’de Romanya-Hollanda maçının galibiyle karşı karşıya gelecek.

 

Leipzig'de 2 oynanacak maçın hakemi Portekizli hakem Artur Soares Dias oldu. 44 yaşındaki hakem, Euro 2024'te Polonya - Hollanda ve Danimarka - İngiltere maçını yönetti.

 

RAKİBİMİZİ TANIYALIM

2024 Avrupa Şampiyonası’nda D Grubu’nda yer alan Avusturya; Fransa, Hollanda ve Polonya ile karşılaştı. 2 Galibiyet, 1 mağlubiyetle 6 puan toplayan Avusturya lider şekilde adını Son 16 Turu’na yazdırdı. Bu grupta Fransa 5 puanla ikinci, Hollanda 4 puanla üçüncü oldu. Polonya 1 puanda kalıp elendi. Hollanda’yı 3-2’lik skorla mağlup eden Avusturya, Polonya’yı da 3-1’le geçti. Avusturya, Fransa’ya ise 1-0 yenildi. Ayrıca Avusturya turnuva öncesinde oynadığımı hazırlık karşılaşmasında A Milli takımımız karşısında 6-1 galip gelmeyi başardı.

HABER: UĞUR YAZICI