1. Haberler
  2. Spor
  3. DÜNYA ŞAMPİYONASI’NDAKİ REKORUNU TÜRK KADINLARINA ARMAĞAN ETTİ

DÜNYA ŞAMPİYONASI’NDAKİ REKORUNU TÜRK KADINLARINA ARMAĞAN ETTİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yunanistan’da düzenlenen Serbest Dalış Dünya Şampiyonası’nda milli sporcu Birgül Erken, bronz madalya kazandı. İkinci kez Türkiye rekorunu kıran Erken başarısını Türk kadınlarına armağan etti.
Yunanistan’ın Kalamata şehrinde 40 ülkeden 140 sporcunun katımıyla gerçekleştirilen Serbest Dalış Dünya Şampiyonası’nda Master grubunda yer alan milli sporcu Birgül Erken, paletsiz kategoride 36 metreye dalış yaparak daha önce 34 metreyle kendisine ait olan Türkiye rekorunu da kırıp bronz madalyanın sahibi oldu. Erken yarışla ilgili yaptığı açıklamada, milli takımda şu ana kadar yapılan yarışmalarda madalya kazanan tek sporcu olmanın gururunu yaşadığını belirtti.

‘Rekorumu güçlü Türk kadınlarına ve oğlum Ege’ye armağan ediyorum’
Tüm sezonun yorgunluğu ve sağlık sorunlarıma rağmen, Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştığını vurgulayan Birgül Erken, ‘Bugün bir Türkiye rekoru geldi. Kendime ait olan rekoru 2 metre daha geliştirdim. Master kadınlarda dünya 3.’sü oldum. Bu şu anda yarışmanın ilk ve tek madalyası oldu. Yarışmalar devam ediyor. Umarım yeni başarılar da gelir. Bu anlamda arkadaşlarıma başarı diliyorum. Bu rekorumu güçlü Türk kadınlarına ve oğlum Ege’ye armağan ediyorum. Bu zorlu yolculukta bana destek veren herkese çok teşekkür ediyorum’ dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
DÜNYA ŞAMPİYONASI’NDAKİ REKORUNU TÜRK KADINLARINA ARMAĞAN ETTİ
Yorum Yap

Giriş Yap

Balıkesir Birlik Gazetesi - Son Dakika , Güncel Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!